Sortejats els 136 pisos protegits de can Ribes
Sortejats els 136 pisos protegits de can Ribes

L’Espai Maragall es va omplir de gom a gom, aquest dimarts a la tarda, per seguir en viu el sorteig dels 136 pisos protegits que l’IMPSOL està acabant de construir al barri de can Ribes. En total, han estat 833 persones les admeses per optar a algun d’aquests habitatges. El primer sorteig va arrencar passades les 17 hores i en ell es van adjudicar, pel mètode de les boles al bombo, els 63 habitatges en modalitat de lloguer d’entre un total de 391 sol·licitants. Cap a les 18.30 hores, es va fer la rifa, entre 442 aspirants, als 73 pisos de compra.

Els pisos, que es preveu que després de l’estiu estiguin enllestits i a punt de ser lliurats, tenen de 3, 2 i 1 dormitori. Cada estança estarà envoltada d’espais de transició cap a l’exterior: a la façana amb un balcó corregut d’1,3 m, i cap al pati –i de manera quasi simètrica– amb espais corredor que actuen com a galeria.

Els espais de circulació es converteixen en espais complementaris d’1,60 m on s’inclouen els banys i l’emmagatzematge, o que poden ser annexats a les sales. També hi haurà 140 places d’aparcament i un local comercial.

L’alcaldessa de Gavà Gemma Badia destaca la importància de “seguir apostant per les polítiques que facilitin l’accés a l’habitatge prioritzant als residents i a persones que treballen a la ciutat, perquè volem fer tot el possible perquè ningú hagi de marxar. Així, seguirem apostant per aquest model de promocions públiques i amb un pla d’habitatge in també contemplem rehabilitar edificis ja fets. Tot plegat per intentar donar resposta a una necessitat real i urgent de la ciutadania

Des l’IMPSOL, el seu Director Gerent, Amadeu Iglesia assegura que “des de l’AMB se seguiran impulsant programes i fent esforç inversor per seguir fent promocions com aquestes i mantenir la bona entesa i col·laboració al l’Ajuntament per seguir amb aquesta línia”.