Suspesa la Romería de Gavà que havia de celebrar-se el 17 de maig
L’entitat organitzadora i l’Ajuntament han acordat la suspensió de la Romería, amb motiu de la situació creada per la pandèmia del coronavirus

El diumenge, 17 de maig s’hauria de celebrar La Romería de Gavà, un esdeveniment que organitza l’Asociación Cultural Andaluza, amb el suport de l’Ajuntament de Gavà i en col·laboració amb diverses entitats locals.

L’entitat organitzadora i l’Ajuntament han acordat la suspensió de la Romería, amb motiu de la situació creada per la pandèmia del coronavirus.  Aquesta decisió s’emmarca en les directrius del comitè d’emergències COVID-19: deixar en suspens l’organització, el suport i la coordinació de qualsevol activitat festiva a la ciutat, fins a nou avís.

La Romería de Gavà és una cita consolidada al calendari cultural de la ciutat que aplega una gran afluència de persones de Gavà i de municipis veïns. Amb sortida davant de la Nova Piscina Municipal, fa un recorregut urbà amb una primera aturada a la plaça de Jaume Balmes on es fan uns balls. Tot seguit, es prossegueix pel carrer Montflorit, i l’avinguda Diagonal, on es baixa per Les Bòbiles, bordejant el parc del Mil·lenni fins enllaçar amb la carretera de la Sentiu. Un itinerari de quatre quilòmetres on hi ha cotxes de cavalls, cavalls muntats i música i balls, que acaba a la zona lúdica de La Sentiu. Aquí s’instal·la l’escenari on s’oficia la tradicional Misa Rociera. En aquest mateix indret, es realitza un dinar de germanor i diferents actuacions en directe durant tota la jornada.