talent

El projecte d’emprenedoria juvenil Talent a les Aules ha posat punt final a l’actual edició, la vuitena, amb el tradicional esmorzar de cloenda en què participen els mentors i les mentores, i una representació del professorat dels centres educatius implicats. I hi han assistit també l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, que han destacat els molts avantatges d’aquest projecte.

Carles Ruiz ha posat en relleu també que el més important és la col·laboració entre Gavà i Viladecans per donar suport al talent emprenedor. Ruiz ha dit al seu parlament que “aquest espai del Delta, on tots plegats estem treballant els temes de promoció econòmica des de fa molts anys, és una de les claus de l’èxit que tenim i del creixement que està tenint aquesta zona, tant en diversitat d’empreses com de capacitat de nous projectes i noves oportunitats”.

Gemma Badia, per la seva part, ha agraït a les empreses i centres educatius la feina feta en aquesta edició, que implica un gran esforç i dedicació. L’alcaldessa de Gavà ha destacat que “a Gavà estem apostant molt fort per la relació empresa educació”, i ha afegit que “el que ens interessa és els i les alumnes s’adonin de quin és el futur que els pot esperar, depenent també de l’esforç que hi posin. És important que sàpiguen que hi ha una part d’emprenedoria que no sempre va cap a l’estudi de carreres, màsters i doctorats, sinó que va molt a la part pràctica, i s’ha de ser molt conscient que les estructures formatives actuals són molt diverses”.

La directora del Talent a les Aules, Laura Benítez, també ha fet una valoració molt positiva d’aquesta vuitena edició, recalcant que “els joves cada vegada tenen més ganes de fer coses, tenen moltíssimes idees i ara disposen de molts elements que els ajuden a tenir aquestes línies innovadores, com la intel·ligència artificial i les noves tecnologies. Estan molt entusiasmats i il·lusionats amb el futur que els espera”.

El projecte Talent a les Aules s’adreça a l’alumnat de quart de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, i pretén incentivar el talent juvenil animant els participants a desenvolupar una idea de negoci amb valors socials i sostenibles. Tornarà a finals d’any per celebrar la novena edició, i a l’octubre, a més, tindrà lloc el Talent Factory School, on participants del Talent a les Aules i altres programes del Talent Factory continuen desenvolupant les seves idees.