Tall de carrers, diumenge, pel pas dels Tres Tombs

L’Ajuntament de Gavà informa que diumenge al matí, arran de la celebració de la tradició dels Tres Tombs a Gavà hi haurà talls puntuals al trànsit rodat en diversos carrers de la ciutat.

Afectacions

  • D’11.00 a 12.00 hores, tall puntuals a l’avinguda de Joan Carles I i els carrers de Sant Pere i Lluís Dalmau, al pas de la cercavila.
  • D’11.45 a 12.45 hores, aproximadament, circulació tallada a la plaça de l’Església i al Passeig Maragall.
  • D’12.45 a 13.30 hores, aproximadament, talls puntuals dels carrers Rectoria, Sant Pere (entre Rectoria i Salvador Lluch), Salvador Lluch, Centre (entre Salvador Lluch i la Rambla), Gaudí, Santa Teresa, Joan Carles I, i totes les seves vies perpendiculars, al pas de la cercavila.

Torna la tradició

La organització dels Tres Tombs, Encarnita Martínez, informa que “el recorregut serà l’habitual, és a dir, sortirem de l’aparcament dels autobusos al costat del cementiri, baixarem per l’avinguda Joan Carles I, entrem al poble pel carrer Sant Pere i després baixem pel carrer Lluís Dalmau fins el Passeig Maragall i l’església de Sant Pere, i allà es faran els Tres Tombs i el mossèn farà la benedicció”.

Martínez destaca que enguany “hem canviat una mica el recorregut de sortida perquè la gent es queixava de que el carrer Màrtirs del Setge de 1714 era una mica estret per girar, així que anirem pel carrer de Sant Pere, pujarem per Salvador Lluch, girarem pel carrer del Centre, i ja arribarem a la Rambla”.

D’allí pujaran a la plaça de Catalunya i després el recorregut els torna de volta al punt de sortida. Cal destacar també que, a banda de la parada de l’església, es farà una altra parada a la plaça de la Pagesia.

Com a part de la tradició, l’entitat també ha encarregat 180 tortells per poder vendre’ls i d’aquesta manera “la gent pot col·laborar una mica en el sosteniment de la tradició”. Els tortells es poden adquirir a la parada de l’església, a on “hem de ser-hi a tres quarts de dotze perquè la benedicció és a les 12, així que en aquell horari ja es poden comprar”.

Martínez es mostra confiada de que la tradició tindrà continuïtat en el futur, però destaca que “les que ho organitzem ja som grans i necessitaríem gent amb moltes ganes per posar-se al davant i poder tirar molts més anys, esperem que gent més jove es vulgui fer càrrec per portar endavant aquesta tradició endavant, i així nosaltres ens aniríem apartant poc a poc”.