Taller de reciclatge
Taller de reciclatge, aquest matí al Museu de Gavà

Aquesta setmana s’ha portat a terme al Museu de Gavà un taller de reciclatge destinat a les escoles de Gavà. L’activitat forma part de la Guia Educativa que l’Ajuntament de Gavà confecciona cada any amb activitats que ofereix als centres educatius. En total s’hi havien apuntat cinc escoles que, des de dimarts passat i fins avui, han pogut gaudir d’aquesta experiència.

En aquest taller s’ensenya als infants els diversos contenidors i el tipus de deixalles que s’hi han de dipositar en cadascun, i també se’ls introdueix en el reciclatge amb un divertit exercici en el que han de transformar pasta de paper en un foli. L’objectiu és sensibilitzar-los de cara a fer un ús responsable de les seves deixalles i per tal que prenguin consciència dels avantatges del reciclatge de materials.

Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí el darrer d’aquests tallers. Sánchez ha destacat que “els infants entenen perfectament els conceptes lligats al reciclatge i a més són agents de canvi, ja que després a casa ells empenyen als seus familiars quan no tenen aquesta consciència, així que és important conscienciar als més petits perquè així ells també introdueixen canvis en els hàbits a casa seva”.

L’alcaldessa ha emmarcat també aquesta iniciativa dins “l’esforç tan important que estem fent des de l’Ajuntament amb la campanya “Gavà més verda, més neta”, que ha comportat la renovació de vehicles i de contenidors amb l’objectiu de situar-nos en nivells acceptables de recollida selectiva i de reciclatge, i també molt important, per acostumar-nos a reduir la quantitat de residus que generem tant a casa nostra com a la feina o a les escoles”.