kaizen
La Biblioteca Josep Soler Vidal acollirà el taller de Carmen Reguengo

Carmen Reguengo impartirà a la Biblioteca Josep Soler Vidal un taller sobre filosofia kaizen. No és la primera vegada que Reguengo ofereix un d’aquests taller, però en aquesta ocasió la logopeda gavanenca vol parlar sobre el concepte de la zona de confort: “Actualment existeix una tendència molt general de convidar a sortir de la zona de confort, però a mi personalment m’agrada més la idea d’expandir-la perquè si has trobat una zona de satisfacció en la que et sents feliç, realitzat, jo et convido a que la gaudeixis al màxim”. D’on Reguengo sí que convida a moure’s és “d’altra zona a la que vivim i a on moltes vegades estem notant una gran incomoditat, un gran pes, però continuem allà per costum”.

Aquest concepte està molt relacionat amb la filosofia kaizen de la qual parlarà Reguengo en aquest taller, i que “es basa en trobar un sentit, alguna cosa que realment et faci il·lusió, i posar-te a caminar cap aquest objectiu, així que la filosofia kaizen et convida a fer un pas cada dia per aconseguir aquest objectiu i comprovar cada dia que vas en la direcció correcta, és com pujar una escala”. Per assolir l’objectiu que ens proposem, la filosofia kaizen “proposa una auto avaluació de la zona en la que estem incòmodes, en les preses del dia a dia només et dona temps a queixar-te així que hem de trobar l’espai per aturar-nos i fer aquesta reflexió”.

Reguengo adverteix que “vivim en la societat de la presa i ho volem tot ja, volem la recompensa ja, però tot porta el seu temps i de vegades les recompenses no són immediates”. Aquí és on entraria la filosofia kaizen, ja que “quan tenim la idea al cap busquem el més, millor i diferent, però quan arribem allà hi ha un altre més, un altre millor i un altre diferent, i avancem una mica més i trobem altre més, altre millor i altre diferent, així que mai aconseguim aquest estat de satisfacció interior que és justament el promou el kaizen perquè tracta del que dóna sentit a la vida, del que et fa transcendir, no tracta d’una necessitat bàsica d’aliments ni d’una necessitat de seguretat de tenir una casa, sinó les relacions, la família, els amics, allò que realment connecta amb el meu interior”.

En el taller, doncs, Reguengo aportarà “eines per tal que els assistents descobreixin què vol cadascú, què és el que a cada persona li dona sentit, que és el que a cadascú li donarà satisfacció, què és el que li dirà a cada persona que ha valgut la pena viure aquest dia i que es vol viure amb plenitud el següent dia. Jo només aportaré les eines, el com i la decisió ja és una qüestió de cada persona”. Aquesta és “la meva manera de contribuir a que els éssers, les persones, siguem més feliços, especialment ara que la situació és tan dolenta i els psicòlegs no donen a l’abast”.

El taller tindrà lloc el dijous, 27 de maig, a les 18:00 hores, a la Biblioteca Josep Soler Vidal. L’entrada és gratuïta però, com és habitual en temps de pandèmia, s’ha de reservar assistència prèviament ja que l’aforament estarà limitat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Ràdio Gavà