economia social
Tallers sobre economia social a La Casa Gran

La Unió de Cooperadors i l’Espai Jove La Casa Gran ofereixen durant el mes de març uns tallers sobre economia social, solidària i sostenible. La iniciativa està orientada a joves interessats en les empreses socials o el cooperativisme.

Aida Marzo, presidenta d’Ètic Hàbitat i Responsable de projectes de mediació, gènere i acció comunitària, serà l’encarregada de donar aquestes xerrades que es basen en “l’economia social i solidària, que és una altra forma de fer economia. Les cooperatives i empreses que funcionen amb aquesta lògica tenen una organització més democràtica, més equitativa i solidària, prioritzen la satisfacció de necessitats per sobre del lucre empresarial, tenen un compromís amb el medi ambient i la igualtat de gènere, i en general tenen una perspectiva més transformadora tant de l’economia com de la societat”.

Els tallers “tenen la voluntat de transmetre aquesta lògica en la que nosaltres creiem molt”. El “nosaltres” a que es refereix Marzo és la gent que integra Ètic Hàbitat, que és “una cooperativa que ens dediquem a l’acció comunitària i a projectes d’iniciativa social”. La idea d’aquestes xerrades seria, doncs, “acompanyar i formar a persones que, per exemple, vulguin emprendre o tinguin alguna idea basada en aquest model i necessitin un petit impuls o una mica de formació”.

Els quatre tallers són de continuïtat, no estan separats, i formen un únic taller “on anirem aprofundint en el que són els valors i el funcionament d’aquest tipus d’economia i d’empreses”. Marzo destaca que “cada vegada hi ha més interès en aquest tipus d’economia social ja que el model de les empreses més capitalistes deixa una mica de banda les necessitats de les persones, i amb aquesta crisis econòmica i social que estem patint creiem que és imprescindible posar el focus en les persones treballadores i adaptar el model de treball al que aquestes persones necessiten”.

Tot i que els tallers estan orientats a joves, “que estan cada vegada més interessats en aquesta visió innovadora i transformadora que implica canvis en la societat”, la veritat és que “hem rebut sol·licitud d’inscripcions de persones més grans de 35 anys, així que el que farem és deixar la porta oberta a qualsevol persona que estigui interessada en els tallers”.  

Aquests tallers tindran lloc els dies 2, 9, 16 i 23 de març, de 18:00 hores a 20:00 hores, a l’Espai Jove La Casa Gran de Gavà. Les places són limitades i per apuntar-s’hi cal escriure a cooperadors@etichabitat.cat, o trucant al telèfon 93 595 17 49. Hi ha dos modalitats per poder realitzar aquests tallers: una online i altra presencial, i els interessats es poden inscriure en qualsevol de les dues.

Podeu escoltar aquí l’entrevista feta a Ràdio Gavà