línies

El Departament d’Educació de la Generalitat ha fet públic el tancament definitiu de dues línies a les escoles Salvador Lluch i l’Eramprunyà, provocant indignació i decepció entre les mares i pares de l’escola pública. L’alcaldessa de Gavà s’ha reunit amb les AMPA dels dos centres educatius i amb la coordinadora d’AMPA de Gavà, per mostrar-los el suport de l’Ajuntament. Gemma Badia ha dit que li han arribat veus “de què algunes famílies han trucat al Departament i els han dit que l’última paraula la té l’Ajuntament, i això en cap cas és cert. No només no la té, sinó que l’Ajuntament ha fet tot el possible per revertir la situació”. Des del consistori afirmen haver fet reunions amb el Departament d’Educació, haver-ne parlat per telèfon amb el director i, fins i tot, haver demanat la correcció d’actes perquè constés de manera explícita el seu posicionament. “En tot moment s’ha demanat que no es tanquessin mai aquestes línies abans d’oferir plaça”, ha insistit Gemma Badia, “perquè l’únic que estaven incentivant era que la gent, al final, no fes la preinscripció, i així tenir la justificació per tancar-les. No era la manera, si realment no hi ha demanda, vegem-ho després de la preinscripció”.

El resultat de tot plegat ha estat que, per exemple, de les 28 persones que han inscrit als seus fills i filles a l’escola Salvador Lluch, només 19 tindran plaça. Segons l’alcaldessa, “a la reunió de més de tres hores que vaig tenir a Sant Feliu amb el Departament els hi vaig fer arribar l’efecte que provocaria el tancament d’aquestes línies, que és el desafavoriment de l’escola pública, no pas el repartiment. I així s’ha demostrat, fins al punt de què no només aquestes dues escoles han patit aquestes retallades, sinó que també han baixat algunes inscripcions d’altres escoles”.

En la comunicació constant que mantenen l’Ajuntament i les AMPA, s’ha acordat que es farà alguna mena de moviment per mostrar la disconformitat amb el tancament de línies educatives a l’escola pública i amb la unilateralitat amb què ha actuat el Departament d’Educació.