calçots
Tast de calçots dissabte al matí a la plaça Major

La plaça Major de Gavà acollirà aquest dissabte, 19 de març, un tast de calçots. L’activitat està organitzada pel Mercat de pagès, el Mercat del Centre, la Cooperativa Agropecuària de Gavà, i l’Ajuntament de Gavà, amb l’objectiu de “donar tancament a la temporada de calçots”, en paraules del president de la Cooperativa, Josep Pañella.

Pañella ja ens va avançar fa unes setmanes que estaven pensant en organitzar alguna activitat de promoció del calçot, i aquesta ha arribat justament ara en les darreres setmanes de temporada “per promocionar el calçot gavanenc i que la gent sàpiga que existeix”. La idea és que poden participar els clients del Mercat de Pagès i del Mercat del Centre que el mateix dissabte 19 facin una compra a tots dos llocs que sumi 20 euros (o més). Això és el que es hi donarà dret a poder tastar “uns calçots que ens proveirà Cal Delaida” i que s’oferiran acabats de fer a la brasa i amb la seva corresponent salsa romesco. El tast donarà inici a partir de les 12 del migdia, i la gent pot menjar-los allà mateix o portar-los a casa.

Segons Pañella, la temporada de calçots a Gavà “ha estat molt bona, com que al calçot li afecta més l’excés de pluja que la manca, i no ha plogut gaire, han sortit molt bé i hi ha hagut força demanda al Mercat de Pagès. El calçot de Gavà, doncs, ha tingut molta sortida i crec que enguany no es quedarà cap calçot per vendre”.