Temporada de calçots de gran qualitat
Temporada de calçots de gran qualitat

La temporada de calçots viu ara, i fins ben entra el mes de març, el seu moment culminant. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, explica que, “des dels nostres va camps produïm prop 5 milions d’unitats, o el que sés el mateix prop de 100.000 quilos d’aquest producte, la majoria del qual es comercialitza a Mercabarna”.

La producció d’aquesta temporada és de gran qualitat

Enguany, Pañella destaca “l’extraordinària qualitat de la producció gràcies a que la climatologia ens ha acompanyat i no hem patit aiguats que hagin negat els camps”. Els preus es mantenen estables, com l’any passat, així com la demanda, que també que inclou la restauració i el Mercat de Pagès, indret on, segons precisa Pañella, “si tot va bé tenim previst fer algun acte de promoció del calçot en la seva edició dels dissabtes a la plaça Major”.

A Gavà una dotzena de pagesos dediquen part del seu tros a produir aquestes cebes tendres que, des d’uns anys ençà, esdevenen un producte molt esperat. Així, Josep Pañella diu que “per acabar d’arrodonir l’èxit ja només convé que faci bo els següents caps de setmana perquè famílies i amics es puguin trobar per fer les tradicionals calçotades”.

Aquests calçots tenen una etiqueta de la Cooperativa Agropecuària de Gavà

Alguns pagesos van més enllà, i durant el cap de setmana en venen ja cuits com és el cas de Cal Delaida.

Cal Delaida ven els calçots ja cuits, durant el cap de setmana

Val a dir que a Gavà, aquests calçots tenen una etiqueta de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Parc Agrari del Baix Llobregat que els distingeix com a producte de qualitat.