Feria de Abril
La Casa de Andalucía organitza activitats “especialment per recolzar el comerç de la ciutat” (Foto: cortesia Casa de Andalucía)

La Casa de Andalucía de Gavà organitza a Gavà un tastet de la Feria de Abril. L’entitat ha preparat una sèrie d’activitats entre l’11 i el 16 de maig amb una intenció clara, segons ens indica el professor de ball de l’entitat, Sergio Cruz: “Volem ajudar al comerç de Gavà”.

Efectivament, més enllà de “donar una mica d’alegria al poble, que molt ens fa falta atesa la situació”, el que volen els organitzadors és “potenciar el comerç i la restauració de Gavà, que bona falta fa tal i com està la situació”. De fet, el lema d’aquestes activitats és “El comercio se viste de Feria”, el que deixa molt clares les seves intencions: “El comerç i la restauració ho està passant malament amb aquesta pandèmia, i d’aquesta manera volem donar-los un cop de mà, és realment el motiu pel qual muntem tot això i, de fet, és també el nostre lema”.

Les activitats comencen amb un concurs d’aparadors entre l’11 i el 15 de maig, un concurs on col·labora l’associació comercial WOW Gavà. Es tractaria de “posar els aparadors engalanats amb motius típics de la Feria de Abril, i el dissabte 15 hi haurà un jurat de la Casa de Andalucía que valorarà els aparadors i atorgarà un premi als tres millors aparadors”.

El mateix dissabte 15 “s’està valorant implicar als bars i restaurants de Gavà ja que, si tot va com diuen que sembla que es podrà obrir la restauració fins les 11 de la nit, això ens donaria més oportunitats per tal que la restauració pugui aprofitar, adornin les seves terrasses i posin les seves músiques, i que serveixin rebujitos i tapes típiques andaluses per donar vida al sector i que col·laborin. Aquesta implicació de la restauració la considerem prioritària perquè volem ajudar-los”.

Finalment, el diumenge 16 de maig hi haurà un festival de ball a partir de les 18:00 hores al col·legi Jacme March. Hi actuaran els quadros de ball de la Casa de Andalucía i també hi haurà una actuació especial a càrrec de Jordi Ortega i Dani Blanco. Val a dir, que l’aforament per assistir-hi està complert.

La Casa de Andalucía ja va organitzar l’any passat, en ple confinament, una Feria de Abril a casa en la que va convidar a tothom a engalanar els seus balcons. Enguany, “com que la situació està millor que l’any passat, volem fer aquella iniciativa una mica més gran, i si tot va bé la idea seria aconseguir fer a Gavà un esdeveniment més gros en els propers anys”.