Temes PP Ple Juliol

El Partit Popular ha avançat, en roda de premsa, els assumptes que presentaran aquest dijous al Ple Municipal del mes de juliol, el darrer abans de les vacances d’estiu.

La formació expressarà la seva preocupació per la presència de grups de joves consumint alcohol al carrer en el decurs de la celebració de la Festa Flaixbac, el passat 30 de juny. La portaveu dels populars, Mónica Parés, precisa que “n’hi havia a la pròpia plaça Francesc Macià, com a l’avinguda Diagonal” i recorda que “les ordenances ho prohibeixen, i si fossin menors, que no ho sabem, encara seria més greu. Demanem al govern local que hi posi mesures preventives, com va fer amb la carpa contra el sexisme, i es replantegi la organització d’aquestes activitats, si més no, en espais oberts, on el control d’aquestes pràctiques és més difícil”.

Un altre prec, que les populars ja van fer en el seu dia, està relacionat amb el programa “Al juliol, no parem” reivindicant la organització d’activitats a la platja relacionades amb el mar. Parés lamenta que “no ens hagin fet cas perquè aquest estiu tampoc es fa res. El que més s’hi acosta és la sardinada que els Castellers van fer com a entitat aquest passat cap de setmana. Pensem que el govern municipal ha de fer-hi coses”.

Un altre assumpte recurrent serà el Pla de Mobilitat d’Estiu a la Platja Parés recorda que “el mes passat ja vam demanar rectificacions al mateix, arran de les moltes queixes rebudes, volem saber si, passats 90 dies de la seva posada en marxa, el govern local ha aplicat canvis o si ho pensa fer de cara la propera temporada”.

Un altra tema a debat, serà la presència de paneroles. Parés assegura que “el control d’aquesta plaga i dels mosquits ens preocupa des de sempre” i veiem que “la situació a la nostra ciutat és més greu, comparada amb altres localitats de l’entorn. Darrerament, l’Ajuntament ha informat d’actuacions per combatre-les, però pensem que cal actuar preventivament i, en cap cas, culpabilitzar les comunitats de veïns dient-los que han de vigilar, quan és sabut que la majoria de focus són al clavegueram i això és públic”.

El darrer assumpte està relacionat amb “uns fulletons per a promoure el turisme sostenible a la ciutat”. El PP celebra que “siguin bilingües”, però pregunta “el seu cost, les aportacions fetes per altres administracions i els mitjans de difusió que s’empraran donat que van adreçats a un turisme de fora de Gavà”.