Temps d'Espàrrecs
Sánchez i Pañella, davant una de les paneres artístiques de llavors exposades al Mercat del Centre

Temps d’Espàrrecs, el programa d’activitats que enguany substitueix a la Fira d’Espàrrecs a causa de la pandèmia, va arrencar el passat dijous 22 d’abril i ja està funcionant a ple rendiment. De fet, el passat dissabte ja es van fer els sorteigs de les dues paneres de verdures entre els clients de MercaGavà i del Mercat del Centre, i un altre concurs que està també funcionant molt bé és el d’aparadors.

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha volgut fer d’aquests dos concursos el seu objectiu aquesta tarda de dimecres. Primer s’ha atansat fins a la zona comercial de la ciutat per veure personalment alguns dels aparadors que han estat decorats per al concurs. Sánchez ha posat de manifest la importància de que “els comerciants participin exhibint en els seus aparadors fotos i cartells d’edicions anteriors de la Fira d’Espàrrecs, és una petita mostra de la seva aportació a aquesta edició de la Fira”.

Temps d'Espàrrecs
Sánchez i Pañella, davant un dels aparadors decorats pel concurs

I després d’aquestes visites, Sánchez s’ha desplaçat fins els dos mercats de la nostra ciutat, el Mercat del Centre i MercaGavà, que “van entregar fa uns dies dues magnífiques paneres de verdures”. L’alcaldessa ha aprofitat la seva visita als dos mercats gavanencs per tal de gaudir personalment de les exposicions de paneres de llavors artístiques que hi estan exposades. Amb aquestes exposicions, igual que també amb el concurs d’aparadors, “el que volem és mantenir l’essència d’aquest esdeveniment tant important a Gavà, comptant amb tots els actors que el fan possible començant pels pagesos, continuant pels restauradors, i acabant amb el sector comercial, que ha estat també sempre un pilar de la nostra Fira”.

Temps d'Espàrrecs
Sánchez, davant d’una de les paneres exposades a MercaGavà

Sánchez ha animat a tota la ciutadania a participar en les activitats de Temps d’Espàrrecs, activitats que es perllongaran fins el proper 10 de maig, i tot i que no serà una Fira com la que estem acostumats “tots els implicats en la Fira d’Espàrrecs, pagesos, restauradors i comerç, hem volgut estar presents en aquest Temps d’Espàrrecs, i esperem que la gent pugui gaudir d’aquest tastet de la Fira”. I de nou, s’ha mostrat esperançada de que “l’any vinent segur que podrem recuperar la nostra tradicional Fira al pavelló Jacme March i a la plaça Balmes davant l’Ajuntament”.

L’alcaldessa ha estat acompanyada, entre d’altres autoritats, pel president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, i pels tinents d’alcalde d’estratègia Econòmica i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, i de Comerç, Ester Zamorano.