Tercera sessió per informar als veïns dels ajuts per reformar habitatges
Tercera sessió per informar als veïns dels ajuts per reformar habitatges

L’Ajuntament de Gavà ha organitzat tres sessions informatives, aquest mes d’octubre, per donar a conèixer una nova línia d’ajuts per rehabilitar habitatges i edificis. La primera sessió es va celebrar al barri d’Àngela Roca, la segona es va fer al barri d’Ausiàs March, mentre que la darrera va tenir lloc fa pocs dies al Parc Arqueològic de les Mines adreçada als barris de les Farreras – Can Tintorer.

Aquestes trobades s’emmarquen dins la campanya “Una gran oportunitat per a tu, per a Gavà i per al medi ambient!” i té per objectiu aconseguir que els veïns i veïnes dels sectors de Gavà amb possible vulnerabilitat energètica puguin acollir-se a les subvencions, que es poden complementar amb la millora de l’accessibilitat, la renovació de les instal·lacions i altres actuacions de millora i conservació.

Per a l’alcaldessa, Gemma Badia, el lema d’aquesta campanya resumeix plenament els beneficis de comptar amb uns edificis sostenibles energèticament que comptin amb unes llars amb una climatització adequada garantint el confort de les persones i evitant el malbaratament d’energia, i això passa per tenir un bon aïllament, la qual cosa també és positiu pel medi ambient perquè es redueixen notablement les emissions contaminats.

Gemma Badia

La convocatòria ha estat impulsada pel Consorci Metropolità de l’Habitatge i està dotada amb 100 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. Les ajudes són de 40%, 60% o 80%, segons la millora de l’eficiència energètica aconseguida, i poden arribar al 100% en casos de vulnerabilitat.