Toc de queda les nits del 24 i 31 la 1.30 hores

El Pla de control de la pandèmia a Catalunya per aquestes Festes que defensa el Govern de la Generalitat incorpora alguns canvis, el més destacat dels quals és que es retarda el toc de queda nocturn a dos quarts de dues de la matinada, les nits de Nadal i de Cap d’Any, i a les onze, la nit de Reis. A la vegada, es manté el límit de persones per reunir-se en un mateix grup en 10, tal com ja està previst. La xifra inclou els infants

Pel que fa a la mobilitat el pla manté les indicacions fixades en el pla d’obertura, a través dels diferents trams, i es recomana que es minimitzi i es mantingui en l’entorn proper. A més, es recomana que no siguin de més de dues bombolles de convivència. També, es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d’estudis.

Pel que fa a la restauració, els dies 24, 25 i 26 de desembre i els dies 31 i 1 de gener se’n permetrà fer ús en grups de fins a 6 persones per taula o grups de taula. Per la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any es permetrà l’obertura al públic fins les 01:00 h dels dies 25 de desembre i 1 de gener, respectivament. Es recomana fer ús de les terrasses i els espais a l’aire lliure preferentment, i reforçar la ventilació dels establiments. L’ocupació de la restauració s’ajustarà a la limitació de percentatge vigent, per cada tram.

Per últim, tota activitat de cultura popular s’haurà de realitzar de forma adaptada: només en espais perimetrats amb control d’accessos per evitar les aglomeracions i registre previ. Es recomana que les activitats es desenvolupin preferentment a l’aire lliure. No estaran permesos els parcs de Nadal o similars. P

En una compareixença al Parlament, el vicepresident amb funcions de President, Pere Aragonès, ha fet una crida a la responsabilitat assegurant que les mesures de seguretat i prevenció “no poden substituir el compromís ciutadà”.”No volem córrer ni podem córrer, perquè podem ensopegar. Només som a 2 de desembre”, ha recordat.

Deu dies després de la reobertura parcial de bars, restaurants, cinemes o teatres, s’ha trencat la tendència de millora d’alguns dels índexs d’evolució de la pandèmia. El risc de rebrot ha pujat per segon dia consecutiu després de molts dies baixant.

En concret, creix en nou punts en les últimes 24 hores i se situa en 210, segons l’última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, l’Rt, també s’incrementa, ho fa en cinc centèsimes, fins a 0,89, a només una centèsima del límit fixat pel govern per canviar de fase.