Albert Massana
La capella ardent d'Albert Massana s'ha instal·lat a la sala de plens de l'Ajuntament de Gavà

A les 10 d’aquest matí s’ha obert a la sala de plens de l’Ajuntament de Gavà la capella ardent per donar l’últim adeu a Albert Massana, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que ens deixava sobtadament el passat dijous. Des del moment de la seva obertura han estat molts els familiars i amics que s’hi ha atansat per mostrar el seu condol i la seva estima personal per l’Albert.

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha destacat que que avui “és un dia molt trist per estar al costat de la família de l’Albert Massana, que era una persona molt estimada, un company de consistori amb el que, tot i les diferències, sempre havíem mantingut una relació molt cordial i afectuosa”. Sánchez ha recordat també que Massana “era una persona molt implicada en el teixit associatiu i amb les entitats de la nostra ciutat”.

Marta Jiménez, que és regidora d’ERC compartint grup municipal amb l’Albert, estava profundament emocionada i ha volgut tenir aquestes paraules de record pel seu company: “Avui és un dia tristíssim per nosaltres perquè acomiadem en primer lloc a un amic, una persona meravellosa, cordial, afable, i generosa. I en segon lloc acomiadem un grandíssim company, un magnífic representant d’Esquerra a l’Ajuntament, en els darrers sis anys ha estat un honor enorme estar al seu costat en el grup municipal, el trobarem moltíssim a faltar”.

Jiménez ha agraït les “moltes mostres de condol que hem rebut” i ha assegurat que “ens costarà, però intentarem estar a l’alçada i seguirem endavant perquè no hi ha altre remei, tot i que ens ha deixat un buit enorme. Avui serà el primer de molts dies durs que passarem però ens quedarà per sobre de tot el seu record, que és un record magnífic”.

Josep Campmany, president de la secció local gavanenca d’ERC, també lògicament afectat ha explicat que la mort de Massana “és un desastre perquè ha estat molt sobtat, tenia només 58 anys, i quan ens ho van dir no ens acabàvem de creure, ha sigut un veritable drama”. Campmany recorda al seu company d’executiva a la secció local d’aquesta manera: “No tenia mai un ‘no’ per ningú, estava implicat en tot, sempre que necessitaves la seva ajuda te la donava, i era en definitiva el puntal de la secció local i del grup municipal, ara sense ell tenim un gran buit”.

Albert Massana
Portaveus i regidors municipals han volgut donar també l’últim adeu a l’Albert

Per la capella ardent han passat també aquest matí portaveus i regidors dels diferents grups municipals que conformen el plenari. Jordi Tort, portaveu del Grup Municipal Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha assegurat que avui “és un dia molt trist per Gavà, la veritat és que des del grup socialista creiem que l’Albert era una persona amb la que ens hem sentit molt còmodes parlant, sempre estava de bon humor i el trobarem a faltar perquè, més enllà de les seves idees polítiques, hem mantingut un contacte molt estret i era una persona que sempre ajudava a construir”.

Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs), ha coincidit en assenyalar que avui “és un dia molt trist perquè, més enllà de la discrepància política, per sobre de tot està la persona, i amb l’Albert es podia col·laborar en tots els temes de ciutat. Estem molt afectats perquè és que feia només uns dies que havíem tingut el Ple, no m’entrava en el cap una notícia tan inesperada”, Ibáñez ha més ha destacat que “ a aquest dol s’afegeix el del desgraciat traspàs de Vicenç Porcar el mateix dia, així que avui és un dia molt trist per a tothom”.

Estela Ortega, regidora de Podemos (PODEMOS), gairebé no podia parlar perquè, com altres companys seus, estava molt afectada, però finalment ens ha pogut dir que “des de Podemos Gavà lamentem profundament la pèrdua del nostre company Albert Massana, un company amb el que de vegades compartíem maneres de pensar i de vegades no, però sempre des del diàleg i des del bon fer es podia arribar a un enteniment”.

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà (JUNTS), de la seva banda ha recordat que l’Albert “és una persona amb la qual vam treballar en una data tan transcendent i que tots portem en la memòria, com va ser l’1 d’octubre, i aquí a l’Ajuntament com a regidors hem treballat en allò que podíem treballar conjuntament i em costa molt dir res més, avui és un dia molt difícil, han passat quatre dies i encara no m’ho crec”.

Per últim, la portaveu del Partit Popular (PP), Mónica Parés, ha destacat també que “avui és un dia molt trist per Gavà i també per nosaltres com regidors perquè perdem un company de batalles, cadascú amb la seva ideologia, però sobretot companys i veïns de la ciutat entregats a aquesta vocació. Un company que de cop i volta ja no està, i per tant volem des del Partit Popular recolzar als familiars i amics de l’Albert, i també als companys d’Esquerra Republicana de Gavà”.

La capella ardent per donar l’últim adeu a Albert Massana romandrà oberta a la sala de plens de l’Ajuntament de Gavà fins les 16:00 hores.