Un ball amb orquestra posa el punt i final al mes de la Gent Gran
Un ball amb orquestra posa el punt i final al mes de la Gent Gran

El parc de la Torre Lluc va acollir divendres un ball amb orquestra per posar el punt i final al mes dedicat a la gent gran, un programa on s’han succeït activitats de diferent caire i d’entre les quals ha destacat la celebració d’una nova reunió del Fòrum G3 amb el lema “Persones grans de Gavà, un present ple de futur”. En el decurs d’aquest espai de debat i reflexió es va presentar un informe elaborat per l’Ajuntament i la Diputació der Barcelona on es fa una diagnosi de la situació de la gent gran a la nostra ciutat i es proposen 5 eixos d’actuació en el futur.

Aquests eixos passen, en primer lloc, per potenciar la participació, la implicació i el vincle de les persones grans a Gavà. També es vol garantir l’accés d’aquestes persones als recursos ja existents, així com fomentar els seus hàbits saludables. Un quart eix passaria per la millora de l’espai i el transport públic per fer-lo amigable amb les persones grans. I, per últim, es proposa una planificació i coordinació del treball vinculat a les persones grans potenciant el treball en xarxa i la coordinació de recursos.

Per a la regidora de la Gent Gran, Joventut i Relacions Intergeneracionals, Laura Soler, “aquest programa ha resultat ser molt enriquidor, hi ha hagut molta participació i les pròpies persones grans han pogut també decidir les propostes que s’havien de dur a terme”. Segons Soler “és un orgull veure el dinamisme de la gent gran i crec que la regidoria intergeneracional esdevé molt valuosa perquè els joves puguin aprendre de la seva vitalitat i experiència a la vegada que els poden ajudar a preparar les seves activitats”