Isidre Casas, portaveu del GRup Municipal Junt per Gavà
Isidre Casas, portaveu del Grup Municipal Junts per Gavà

Queden pocs dies per deixar enrere un any, definitivament, per oblidar. Per fer un resum ràpid, nou mesos després d’esclatar la pandèmia, hem hagut de passar per un llarg confinament domiciliari, un alleugeriment precipitat de les mesures restrictives sense disposar d’una estratègia clara de testatge de la població i una segona onada amb la mateixa, o fins i tot més, força i virulència. Pel camí, el traspàs d’amics i familiars estimats i una crisi sense precedents amb conseqüències força esfereïdores: augment del nombre de famílies al llindar de la pobresa obligades a utilitzar menjadors socials, sectors essencials en greu perill, important pèrdua de teixit empresarial… I amb aquest panorama, arriben dates que ens evoquen al record i a la nostàlgia i a exterioritzar sentiments en forma d’abraçades i petons: Nadal, “la força per reprendre el camí de cada dia quan el misteri s’ha esvanit, i tot torna a ser trist, i llunyà, i difícil”, en paraules de Miquel Martí i Pol.

Doncs sí, enguany serà un Nadal diferent. Però això no ens ha d’allunyar del seu esperit, pels que ja no hi són i pels que hi som, i ens ha d’apropar a gaudir-lo amb seny. Fem allò que podem fer, respectem les mesures restrictives imposades per reduir la interacció social, gaudim dels àpats familiars seguint les recomanacions sanitàries i, sobretot, aprofitem per ajudar el nostre comerç, els nostres restauradors i fer cultura, ells segur que ens ho agrairan. Ens hi juguem sortir d’aquest sotrac al més aviat possible i no podem errar.
Per acabar, en nom de tots i totes les que formem part de Junts per Gavà, enviar-vos a tots els gavanencs i gavanenques les més sinceres felicitacions i els millors desitjos. Malgrat la foscor d’ara, sempre hi haurà una llum al fons en forma d’un futur millor.
Bon NADAL i millor ANY 2021