rosa
Un any més la rosa vermella, la més tradicional, serà la més venuda (Imatge d'arxiu)

Les floristeries encaren amb optimisme contingut aquest Sant Jordi després que l’any passat, per aquest dates, la població visqués la diada confinada a casa seva per la crisi sanitària.

Enguany, la festa es podrà celebrar, això sí, amb les restriccions pertinents. Les floristeries poden treure parada al carrer, i, tot i que esperen que el temps acompanyi asseguren que preveuen “vendre menys que abans de la pandèmia”.

Els preus seran similars als de l’any passat o potser un una mica més cars perquè hi ha escassedat de flors, degut a a manca de vols regulars a Colòmbia i Equador, d’on provenen el 80% del gènere, i el gran increment de la demanda als Estats Units

Les vermelles, les més demanades

Un any més la rosa vermella, la més tradicional, serà la més venuda. Concretament la varietat Freedom, que acapara el 80 % de comandes, procedent de Colòmbia i Equador. La segona més venuda és la Red Naomi, procedent d’Holanda, que suposa el 15 % del total de roses vermelles venudes.

La rosa blanca, homenatge als sanitaris

Aquest any també prenen protagonisme les roses blanques dedicades al personal sanitari que tant està treballant durant aquest pandèmia. A les floristeries aquest Sant Jordi en trobareu de dues varietats: Mondial (Equador) i Dolomiti (Holanda).

Altres novetats

Entre les novetats hi ha tres roses de procedència holandesa: la Buttercup, de color groc pàl·lid, la Com Amore, vermella, i la Spirit Louise, de jardí.

Els arranjaments tradicionals, amb l’espiga i la senyera, es mantenen, però també en aquest àmbit hi ha tendències: una naturalista i una altra colorista. Totes dues opcions tenen un denominador comú: la sostenibilitat. Per això, els embolcalls de plàstic s’han reduït molt i s’han substituït per materials més naturals, reciclables i sostenibles.