L'alcalde de Rass Ain Rhama va ser rebut a l'Ajuntament per la regidora, Alba Riba i la tinenta d'alcaldia, Ester Zamorano
L'alcalde de Rass Ain Rhama va ser rebut a l'Ajuntament per la regidora, Alba Riba i la tinenta d'alcaldia, Ester Zamorano

Una delegació marroquina del municipi de Ras Ain Rhamma, encapçalada pel seu alcalde, Abdeslam el Bakouri, va visitar ahir per la tarda l’Ajuntament de Gavà així com el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i el Museu. Es tracta d’una experiència d’intercanvi en el marc del projecte Jusur “d’empoderament i igualtat d’oportunitats en el cicle de vida de les dones”.

La visita ha permet a la delegació conèixer de primera mà els serveis locals en matèria de salut de les dones, tant des de l’àmbit de la sensibilització, com de la prevenció. “Venen a Gavà per conèixer com treballem des del SIAD, com reforcem la salut de les dones, precisament fa uns dies que van fer una passejada saludable amb motiu de la salut de les dones. Venen també a conèixer amb professionals del poble quin suport i quins serveis estem oferint a les dones per poder evolucionar també en els serveis que es generen en aquella zona de Marràqueix. Es un projecte on col·laborem, cooperem i aprenem uns dels altres en un intercanvi d’experiències”, explica la regidora de drets humans, Alba Riba qui va rebre a la Sala de Plens, junt a la tinenta d’alcaldia, Ester Zamorano a la delegació marroquina.

L’alcalde de Rass Ain Rhama

L’alcalde de Rass Ain Rhama va explicar que ja tenen en marxa diferents iniciatives: “Hem començat la constricció d’un dispensari i acabem de rebre la noticia de la confirmació pressupostària per a construir una maternitat i estem operant per tirar endavant aquest projecte. Estem molt contents del que ens està aportant aquesta col·laboració amb els municipis del Baix Llobregat”. I és que a més de Gavà han visitat Viladecans, Esplugues i Sant Joan Despí.

Després de la recepció a l’Ajuntament la delegació va anar al El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del que van conèixer el funcionament i on van tenir una trobada amb un col·lectiu de dones marroquines per compartir les seves visions respecte la salut de les dones.

La jornada va finalitzar amb una visita al Museu de Gavà i l’Espai Jove La Casa Gran