Unió de Pagesos demana precaució als camins agraris
Un dels camins del Parc Agrari del Baix Llobregat

Unió de Pagesos fa una crida a la ciutadania perquè tingui precaució a l’hora de “transitar per camins eminentment agraris per evitar possibles accidents amb la maquinària agrícola”. El sindicat demana que “qualsevol persona que passegi, corri o transiti pels camins que la maquinària agrícola utilitza per al desenvolupament habitual de l’activitat s’identifiqui amb vestuari i material reflectant i amb el suport de frontals i llanternes per tal de fer-se veure al màxim i, així, evitar accidents”.

Aquesta petició, dirigida especialment als qui utilitzen els camins propers a l’àrea metropolitana de Barcelona, a l’àrea d’influència de les comarques del Vallès, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Maresme, arriba després d’alguns ensurts al Parc Agrari del Baix Llobregat, on els camins son estrets i amb diversos trams amb canals de reg a banda i banda, casuístiques que dificulten el fet que la maquinària agrícola pugui maniobrar. A més, un altre factor que augmenta la perillositat en aquests camins és el fet que la franja horària en la qual està permès fer esport i sortir a passejar és de 20 a 23 hores i coincideix amb la posta de sol i el retorn de la maquinària agrícola al seu punt de partida.

Per altra banda, coincidint amb la desescalada del confinament, Unió de Pagesos recorda que “cal respectar el medi rural, la propietat privada i les tasques agràries que s’hi desenvolupen”. En aquest sentit, el sindicat demana que “no s’entri als camps, ni per passejar ni per fer-se selfies, ja que s’aixafen els cultius i impedeixen que creixin correctament, que no s’hi tirin pedres ni pals perquè els gossos els vagin a buscar, ja que es converteixen en obstacles a l’hora de la collita, i que quan es transiti per camins on hi ha bestiar pasturant és molt important portar el gos lligat, no apropar-se als animals, no malmetre filats elèctrics i tancar totes les portes que es trobin”.

Per tot plegat, Unió de Pagesos demana “implicació als ajuntaments per informar la població de per on circula i per fer complir la normativa tant de l’ús dels camins com de les mesures que s’han de prendre en el context actual de pandèmia per coronavirus”.