Unió de Pagesos rebutja la proposta d’ampliació de l’aeroport
Parc Agrari del Baix Llobregat

Unió de Pagesos mostra el seu “rebuig” i la seva “total indignació” amb la proposta d’ampliació de l’Aeroport del Prat i denuncia “la manipulació i el joc brut a què s’ha sotmès el sector agrari en el debat dels últims dies sobre aquest tema”.

A tot això el sindicat hi suma “la proposta feta pública aquest cap de setmana per renaturalitzar terrenys d’ús agrari dins del Parc Agrari del Baix Llobregat” i que el sindicat considera “inacceptable” i exigeix “ser present a la taula de debat on s’ha de tractar aquesta qüestió, ja que la seva afectació recau íntegrament sobre el sector agrari”. Unió de pagesos no pot acceptar l’ampliació del aeroport perquè això “suposa ampliar les zones naturals sobre l’espai agrari”.

En aquest sentit, el sindicat denuncia que “ha estat menystingut en el debat per l’ampliació de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA)” i critica que “s’ha fet amb manca de transparència entre la Generalitat i els Ajuntaments afectats”. Un debat, aquest, al que s’hi ha sumat AENA amb la publicació d’uns plànols pel projecte d’ampliació de l’aeroport que, es queixa el sindicat, “mostren un clar menyspreu pel sector i son una amenaça evident per a l’agricultura en aquesta zona”.

Unió de Pagesos recorda que “el Parc Agrari és una zona productiva amb un valor únic al costat d’una gran ciutat i destaca el seu valor en un moment en què les administracions públiques fan discursos sobre alimentació sostenible, circuit curt, producció local i amb Barcelona com a capital mundial de l’alimentació. La producció de proximitat és un repte clau en el debat sobre l’emergència climàtica”.

Al mateix temps, el sindicat recorda que “el Parc Agrari ja és una zona protegida que compta amb una pla especial de protecció i millora, fruit del consens del territori” i alerta que “la prepotència en les formes d’AENA, amb la seva proposta, trenca els acords que han costat anys d’aconseguir”.

Unió de Pagesos exigeix a les administracions locals i a la Generalitat “un posicionament clar i diàfan en relació als plans d’AENA i de la proposta d’ampliació de les ZEPA” i que “s’executin d’una vegada totes les inversions pendents en infraestructures de millora de la zona agrícola”.