vacunació
Cues a primera hora a l’American Lake per vacunar-se sense cita prèvia

El Casal Municipal de Cultura American Lake, establert durant to el dia d’avui com a punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita, ha registrat ja a primera hora del matí important cues de gent. L’equipament municipal és un dels 25 repartits per tot Catalunya on la gent pot anar a vacunar-se sense necessitat de demanar cità prèviament.

A les 10 del matí, quan teòricament obrien portes, els sanitaris ja portaven temps administrant les primeres dosis de la vacuna Pfizer, que és la que s’administrarà aquí a tothom que vingui avui. La cua s’ha mantingut tota l’estona que els mitjans de comunicació hem estat allà, i quan hem marxat encara era una mica més llarga que la que hi havia quan vam arribar, el que fa preveure força èxit en aquesta nova estratègia engegada per la Generalitat de Catalunya per avançar en el procés de vacunació.

Paqui Juárez, adjunta a la direcció del CAP Dr. Bartomeu Fabrés de Gavà, ens ha explicat en aquest sentit que “també és cert que a la cua es veu molta gent perquè venen les famílies senceres, i és que cal recordar que els menors de 16 anys han de venir acompanyats sempre, en cas contrari no podem administrar-los la vacuna”. Tot i això, “l’afluència està sent més que acceptable”.

És molt probable, justament, que al llarg de tot el dia es mantingui aquest escenari ja que “les estadístiques ens diuen que la gent gran està gairebé tota vacunada, estem en percentatges per sobre del 90%, i probablement la gent que està en edat laboral i sobretot els infants majors de 12 anys són els que necessiten aquesta intervenció”.

vacunació
La sala de vacunació de l’American Lake, aquest matí

Tot i que es dispensen primeres dosis de la vacuna, també “aprofitem per completar la vacunació d’algun usuari gavanenc que li toqui ara la segona dosi, per evitar que s’hagi de desplaçar a un altre centre. Valorem individualment cada situació ja que hi ha gent que ha vingut de fora, o per exemple hi ha desplaçats que s’havien posat la primera dosi a Andalusia i ja els deixem vacunats, així que estem intentant ser el més resolutius que podem”.

Juárez ha assegurat que en el col·lectiu sanitari “estem molt contents de poder fer aquesta intervenció a Gavà, no hem arribat encara als percentatges òptims de vacunació i, per tant, creiem que aquesta és una intervenció que ens ajudarà a fer-ho”.

El proper divendres, 20 d’agost, es tornarà a repetir aquesta jornada de vacunació sense cita prèvia al mateix lloc que avui, és a dir, al Casal Municipal de Cultura American Lake. Les primeres dosis que es posin avui dia 13, segons ens ha explicat Juárez, “es replicaran el dia 3 de setembre, mentre que el dia 10 de setembre es replicaran les primeres dosis que posem el 20 d’agost”.