Valents Gavà va presentar aquest dimecres la candidatura amb què es presentaran a les eleccions del 28 de maig a Gavà i que encapçalarà Jaume Tutusaus. L’acte celebrat als baixos del Museu va comptar amb la presència del secretari d’organització, Jean Casel, la número 3 per Barcelona, Marilen Barceló i Miguel Ángel Ibañéz, número 21 de la llista.

Jaume Tutusaus assegura que “ens presentem amb humilitat, però amb la voluntat d’arribar, i quedar-nos, per treballar per Gavà i el seu creixement i resoldre problemes enquistats, com el Pla de Ponent o l’ampliació de l’aeroport. Es tracta de reptes de futur en els qual volem incidir i, a la vegada, esperonar aquest ajuntament que sembla que hagi caigut en l’atonia, amb un equip de govern que es limita a l’administració ordinària dels assumptes, i amb una oposició que, llevat de Ciutadans, sembla resignada a un determinat status quo. És per això que cal donar una sacsejada a l’ajuntament perquè torni a ser punter, com fa 25 anys, i un referent per a la resta de consistoris del voltant”.

Valents, que es defineix “com a liberal-conservador”, presentarà 71 candidatures a Catalunya i diuen que volen “aglutinar el vot de centre i moderat” erigint-se com a partit “d’ordre”. Jean Castel, secretari d’organització de la formació, referma “l’aposta pel municipalisme per revertir la mala gestió als consistoris resolent els problemes reals de gent” i “l’equip que tenim a Gavà, i el seu projecte, és la millor opció. Nosaltres no venim a fer política del fum. Tenim vocació de govern, aportarem sentit comú i responsabilitat institucional i volem ser determinats”.

Marilen Barceló, número 3 per Barcelona, assegura que “Valents és l’alternativa al populisme i a l’independentisme” i arriba “per donar resposta a les necessitats ciutadanes des de tres banderes: el treball, la seguretat i la llibertat”. Per a Barceló, “Tutusaus aglutina valentia i experiència” i d’Ibáñez assegura que “és tot un referent en política”.

Miguel Ángel Ibáñez, exmembre de Ciutadans, ara se suma a aquesta nova formació  tancant la llista i és que segons ell mateix explica, “porto molts anys fent feina i ha a arribat el moment de deixar la primera la primera línia cedint el testimoni a Jaume Tutusuas, una persona amb conviccions i experiència pels anys de carrera a l’ajuntament. Valents és un partit d’àmbit català, que neix des del municipalisme, amb la ferma vocació de quedar-se per treballar per resoldre els problemes de veritat i aglutinar a aquells persones que s’han quedat orfes de vot”.