Vanessa Serrano
Serrano, en una de les trobades que ha organitzat aquest estiu (Foto: cortesia Vanessa Serrano)

Vanessa Serrano, que es ciclista membre del gavanenc Club Ciclista Ratpenat, organitza una la seva quarta trobada per a dones ciclistes anomenada Women in Bike. Aquesta iniciativa va ser creada per la Real Federació Espanyola de Ciclisme, a on Serrano és el que s’anomena una “líder en trobades Women in Bike”, és a dir, la persona que “guia a un grup de dones i les acompanya a les diferents trobades, la seva tasca és inspirar a altres dones i introduir-les en el ciclisme en un ambient lúdic i saludable”.

Aquest passat estiu ja n’ha organitzat tres d’aquestes quedades, i el proper 6 de novembre organitzarà la quarta. El punt de trobada serà la benzinera Cepsa de la carretera de Santa Creu de Calafell, i l’hora les 08:00. La idea és arribar sobre les 08:20 hores a l’estació dels FGC de Sant Boi i tornar desprès a Gavà, el que representa uns 56 quilòmetres de recorregut.

Tot i que aquestes trobades solen estar classificades per nivells de dificultat, en aquesta ocasió “és una trobada apte per a tots els nivells ja que és una ruta plana, no té massa complicació ja que no és una ruta tècnica com per exemple una de muntanya, té un desnivell màxim de 200 metres que en realitat no és res, és un recorregut totalment apta per a tothom”, tal i com ens ha explicat la mateixa Serrano. Per tant, és apropiada tant per bicicletes de carretera com per “bicicletes de gravel, que són unes bicis que tenen una geometria com les de carretera amb la diferència que les pots ficar en terrenys de roca i pistes de muntanya”

L’objectiu d’aquestes trobades és molt clar: “La intenció és fomentar el ciclisme femení ja que hi ha molt poques dones que practiquin aquest esport. Per exemple, quan anem a una marxa, la diferència entre el percentatge d’homes versus el de dones és abismal, així que la idea és trencar aquesta bretxa i avançar cap a una paritat en aquests números”. Serrano, en aquesta sentit, destaca que “també volem que s’apuntin nenes que no s’atreveixen a rodar en bicicleta ja sigui perquè majoritàriament van homes, tenen por de quedar-se enrere, o estan començant”.

Recordem que, tot i que l’activitat és gratuïta, cal una inscripció prèvia que es pot formalitzar aquí.