Drets Humans
Vinils pels Drets Humans a la via pública de Gavà

Gavà s’adhereix a la celebració avui del Dia dels Drets Humans amb la col·locació a la via pública de diversos vinils. Els adhesius reprodueixen alguns d’aquests Drets en vistosos colors i amb una tipografia prou expressiva com per cridar l’atenció i poder llegir-se sense problemes.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha revisat aquest matí alguns d’aquests vinils i ha assegurat que “la nostra és una ciutat compromesa amb la defensa dels Drets Humans, estem dins de la xarxa Ciutats Defensores dels Drets Humans, i tant avui com els propers dies el que volem és promoure activitats i tallers per tal d’explicar a la gent què és això dels Drets Humans, sensibilitzar i que els coneguin”.

Sánchez ha posat de manifest la importància de que “entre tots puguem contribuir a la defensa d’aquests Drets que de vegades pensem que estan molt consolidats, molt conquerits, però avui en dia estem veient que hi ha ideologies i moviments que ataquen frontalment aquest valors que representen els Drets Humans”.

El Dia dels Drets Humans es celebra cada any el 10 de desembre des de l’any 1950, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la resolució 423 (V), convidant a tots els Estats i organitzacions interessades a observar el 10 de desembre de cada any com a Dia dels Drets Humans. Es va escollir aquesta data ja que dos anys abans, el 10 de desembre de 1948, la mateixa Assemblea va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, declaració que enguany doncs compleix 70 anys.