Vins i caves més barats per celebrar les festes

La crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus que sacseja el planeta està afectant clarament a moltes famílies. A Cellers La Vinya, que ara viuen, amb diferència, l’època de l’any de més vendes, el seu responsable, Jordi Vidal, explica que “si bé és cert que durant els mesos de confinament dur vam seguir venent força ara es nota molt que la gent ha hagut de reduir despeses i compra menys i opcions més econòmiques”.

Vidal posa un exemple, “si l’any passat moltes persones compraven ampolles de xampany francès ara es decideixen per un Anna de Codorniu. De Moet Chandon gairebé no en venem i quasi segur que ens quedaran les caixes”.

Pel que fa als vins la situació és calcada, res a veure, segons recorda Vidal “amb les èpoques de vaques grasses, on empresaris de la construcció podíem venir i endur-se ampolles de preus elevats. Aquest 2020 no n’hem venut cap”.

Vins i caves a preus prohibitius

A Cellers La Vinya també podem trobar alguns vins a preus prohibitius, que valen entre 1000 i 3000 euros l’ampolla i de les quals, segons Jordi Vidal, “només n’hem venut 5 al llarg de tota la història del negoci”.

L’ampolla més cara costa 3000 €

Es tracta d’aquest vi francès del 1992, Pétrus un vi negre de la regió del Pomerol, a Bordeus, d’on és la denominació. Està elaborat amb 95% de raïm merlot i un 5% amb la varietat de cabernet franc. Encara que els vins de Pomerol mai han estat classificats, Château Pétrus és avui un dels més apreciats i cars del món.

Un Ribera del Duero de 1000 euros

Es tracta d’aquest vi negre, del 1999, de Pingus, una bodega ubicada a Quintanilla de Onésimo a la província de Valladolid, a la zona de La Horra de la Ribera del Duero. Allà s’elaboren els vins més buscats d’Espanya i, en el seu moment, van fer el vi més car d’Espanya.