Visita a CERC Ingenieria
Gemma Badia visita CERC Ingenieria

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha fet una visita aquest matí a l’empresa CERC Ingeniería, situada al número 2 de la Carretera Santa Creu de Calafell de Gavà. Aquesta companyia, fundada el 2004 i establerta a Gavà des del 2019, es dedica a serveis de subcontractació per a tercers en l’àmbit del disseny de productes electrònics, principalment en l’àrea de conversió d’energia elèctrica. A la vegada, ofereix productes estàndard i a mida, i serveis d’assessorament tècnic, suport en assaigs de compatibilitat electromagnètica i millores de productes ja existents. El seu màxim responsable, José Antonio Andrés, concreta que “hem treballat bàsicament en electrònica potència, en el vessant industrial, en el sector de la il·luminació i en l’àmbit de l’electromedicina”.

Un dels projectes estrella d’aquesta marca és el Casambi, un sistema que controla la il·luminació per bluetooth connectant dispositius sense fils i oferint l’opció de crear xarxes personalitzades que poden configurar-se i controlar-se fàcilment de manera remota. El projecte s’ha importat a diferents indrets del món i ara, a través de la Diputació, s’estudia incorporar-lo a l’Àrea de Barcelona com a part del concepte de les smart cities.

CERC Ingeniería, que en l’actualitat té una desena d’empleats al nostre municipi, assegura que es troba “en un moment d’expansió” i que segurament ampliarà plantilla aquest any. L’empresa, que també ha creat les plaques de control que molts supermercats usen per obrir i tancar portes automàtiques i ha ideat un assecador d’animals de companyia, centra ara la seva línia de negoci creant i certificant equips d’electromedicina.

José Antonio Andrés també ha assegurat que “hem col·laborat, i ho seguirem fent amb diferents centres formatius, una experiència que esdevé enriquidora per ambdues parts perquè l’alumnat aprèn i es motiva per continuar estudiant, i nosaltres aconseguim fer pedrera”.

L’alcaldessa Gemma Badia ha assegurat que “empreses com aquesta, que fan desenvolupament tecnològic, són molt importants per la nostra ciutat perquè són veritables centres d’estudi, disseny i innovació on es requereix esforç, creativitat i molt talent”. En aquest sentit, Badia ha destacat “la importància del coneixement i la necessitat de treballar per establir sinergies amb el món formatiu per seguir avançant en aquesta línia”.