Visita al castell desembre 2018

Conèixer un dels elements més destacables del nostre patrimoni arquitectònic i cultural és l’objectiu primordial d’aquesta nova sortida, que l’entitat local UME, amb el suport de l’Ajuntament, porta a terme cada segon diumenge de mes.

L’activitat, que ja ha aconseguit consolidar-se en el calendari anual, parteix a les 10 del matí des de l’esplanada de l’ermita, que esdevé el punt de trobada.

Els assistents, que prèviament han hagut fer una reserva a través del Museu de Gavà, reben aquí les primeres explicacions per part del guies, que solen ser un parell de voluntaris de l’UME, sobre la història i l’arquitectura de l’església. Tot seguit, el grup enfila la pujada cap al castell, en el decurs de la qual, no només es fa esment a la cronologia i els fets que han marcat l’indret, sinó també als trets propis de l’entorn natural, marcat per una flora autòctona prou interessant, i per unes formacions de roca vermella fàcilment erosionables que defineixen clarament el paisatge.

Un cop al castell, el grup pot accedir al conjunt. Durant la visita, que s’allarga fins les 13.00 hores, s’explica com era el castell original i la raó per la qual es va triar aquesta ubicació per alçar-se.