Visita de l'alcaldessa als casals d'ACCeDE i Adisga i l'Esplai l'Amistat
Gemma Badia amb les coordinadores del casal inclusiu organitzat per ACCeDE i Adisga

L’alcaldessa Gemma Badia ha vistat aquest matí el Casal d’Estiu per a infants d’ ACCeDe i ADISGA, un casal inclusiu en el que hi han participat infants amb o sense discapacitat de 3 a 14 anys.

L’alcaldessa ha conegut de primera mà la valoració d’aquesta experiència  amb les coordinadores “m’he trobat un equip estusiasta, que comparteix i treballa la idea de posar els infants en el centre de la nostra atenció i a més, fer-ho d’una manera inclusiva, perquè som una ciutat inclusiva, treballant en una normalització que ha permès gaudir de les relacions entre nens i nenes amb discapacitat o sense”.

L’oferta d’aquest casal ha estat dissenyada per oferir als infants un suport i poder gaudir del seu temps lliure i alhora, establir una sèrie de pautes perquè puguin ser autònoms i experimentar en diferents camps, a més dels tradicionals com l’esport, la platja i la piscina.

Entre les activitats programades destaquen màgia, circ, pintura, sortides a l’hípica de Gavà Mar, ball i activitats de talent i esports.

Aquest ha estat el en què ambdues entitats han organitzat conjuntament aquest casal on hi han pres part 15 infants en horari de matí i tarda.

Gemma Badia ha visitat també el casal organitzat per l’esplai l’Amistat a l’Escola Marcel·lí Moragas en el que hi han participat nens i nenes d’entre 3 i 14 anys.

Al voltant de 1.500 infants podran gaudir durant els mesos d’estiu d’una àmplia oferta d’activitats, casals, colònies i activitats artístiques a Gavà. L’Ajuntament ha atorgat beques a les famílies per a les activitats d’estiu en funció del nivell de renda i de les necessitats de conciliació a més de subvencions de suport a la inclusió per a joves i infants d’entre 3 i 18 anys empadronats a Gavà, matriculats en una escola d’educació especial o alumnes d’un SIEI a l’escola ordinària.