Es reprenen les visites al refugi de la Rambla
Es reprenen les visites al refugi de la Rambla

Aquest diumenge, 6 de juny, s’ha programat una nova les visita guiada al refugi antiaeri de la Rambla de Gavà. L’activitat, que començarà a les 11 hores des del Museu, permet descobrir aquest espai, que data de la Guerra Civil Espanyola i que s’ha recuperat perquè es pugui conèixer aquest episodi del nostre passat recent.

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Una de les respostes de la societat civil davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis. Amb un itinerari i la visita al refugi podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que van trobar aixopluc al refugi.

Punt de trobada a la Torre Lluch (davant del Museu de Gavà). Places limitades. Informació i reserves al T. 93 263 96 10 (Museu de Gavà) – De dilluns a divendres de 9 a les 13 h. Activitat gratuïta.

Organitza l’Associació d’Amics del Museu de Gavà amb la col·laboració del Museu de Gavà.

Aquesta visita es fa cada primer diumenge de mes.