Visita nocturna al Parc Arqueològic de les Mines
Visita nocturna al Parc Arqueològic de les Mines

El Parc Arqueològic Mines de Gavà organitza per al proper divendres 20 de maig, una visita nocturna a les instal·lacions. Es tracta d’una proposta adreçada a persones, a partir de 7 anys, per tal que puguin conèixer l’equipament en un horari que se surt de l’habitual. L’activitat, que té una durada d’unes 2 hores, es complementarà amb una visita pel Museu.

Per participar d’aquesta activitat, que costa 6 € per persona, cal formalitzar la inscripció prèvia trucant al 93 263 96 50, ja que les places són limitades.

Les mines de Gavà

Considerat un dels conjunts patrimonials més importants i singulars del nostre país, l’ explotació s’inicià fa una 6.000 anys, en el neolític, i durà un mil·lenni. Es tracta de les mines en galeria més antigues d’Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita, mineral amb el qual s’elaboraven ornaments que eren intercanviats en complexes xarxes que abastaven la Mediterrània occidental. També s’han recuperat restes singulars com el crani trepanat i la Venus de Gavà.

El Parc arqueològic, creat amb l’objectiu de preservar i difondre aquest excepcional jaciment miner, proposa una experiència única en la que les estructures mineres conviuen amb una presentació museogràfica moderna, on el visitant pot copsar la magnitud del jaciment i conèixer, alhora, el sistema de vida i les creences dels nostres avantpassats mitjançant avançats elements audiovisuals i multimèdia. Bona part de les peces originals es poden visitar al Museu de Gavà.

Dia Internacional dels Museus

Del 14 al 22 de maig, els museus de Catalunya tornen a celebrar el Dia Internacional dels Museus, data que oficialment es commemora el 18 de maig. Enguany el lema és “El poder dels museus”, en considerar que aquests tenen el poder de transformar el món que els envolta, de provocar canvis positius en les seves comunitats a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l’accessibilitat i la construcció de comunitat a través de l’educació.