Visita per veure les excavacions del Castell

Gavà se suma, aquest cap de setmana a les Jornades Europees de l’Arqueologia organitzant dues activitats.

D’una banda, s’ha programat una visita guiada al Castell d’Eramprunyà per tal de conèixer, in situ, el resultat de les darreres excavacions que s’han fet durant el mes de maig. Aquesta ha estat una feina prèvia al projecte de restauració d’alguns dels seus elements. Les explicacions les farà l’arqueòleg i aparellador que ha liderat el projecte, Eduard Píriz i l’arqueòleg i conservador de patrimoni del Museu de Gavà, Josep Bosch.

Per acudir a aquesta sortida cal fer la reserva prèvia obligatòria a través correu electrònic museu@gava.cat (fins al dijous 18 de juny), indicant el nom complet i DNI de tots els participants i el telèfon de contacte. L’aforament és limitat i el punt de trobada serà a la porta d’accés de la tanca perimetral del mateix Castell.

Cal recordar que l’ús de mascareta és obligatori i que l’accés s’ha de fer a peu. S’esperen temperatures altes i temps assolellat, per tant és important anar protegits amb barret, protector solar, calçat adequat i dur aigua. Es recomana sortir amb temps suficient per ser-hi a l’hora citada. Per tal de rebre al màxim de visitants i garantir-ne la màxima seguretat, es limitaran les visites a 20 minuts als sectors excavats. No es permetrà la lliure circulació per tot el recinte.

D’altra banda, en cas que no es pugui fer la visita real, per diumenge, 21 de juny, es proposa una visita virtual per les esmentades excavacions que també guiarà L’Eduard Píriz. Serà a les 12 hores. Caldrà estar atents a les xarxes socials del Museu:

  • Facebook @ParcArqueologicMinesDeGava
  • Twitter @GavaMuseu
  • Instagram @museudegava