Refugi antiaeri de la Rambla

El proper diumenge, 6 d’agost, els qui ho vulguin tindran l’oportunitat de visitar dos dels nostres equipaments culturals.

D’una banda, a les 10 hores, s’ha programat una visita guiada al Museu de Gavà, un equipament que data del 1978 i que s’estructura en tres grans eixos: la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni històric i natural de l’entorn, amb una dedicació especial als materials provinents de les mines prehistòriques.

L’exposició permanent, «Gavà, les veus del paisatge», explica el paisatge de la comarca i fa un recorregut per la història del territori a través de sis sales, abraçant des dels períodes geològics fins al present. S’hi poden veure objectes originals procedents dels jaciments de les Mines Prehistòriques i de la zona d’ancoratge d’època romana de les Sorres.

Entrada al Museu de Gavà

D’altra banda, a partir de les 11 hores, es podrà fer un itinerari pel Refugi antiaeri de la rambla, un túnel de 124 metres de llargada que tenia un ramal que anava cap a les oficines de la Roca i que ocupa la part central de Rambla, des de l’estació del ferrocarril fins a la carretera de Santa Creu de Calafell. El van construir els mateixos treballadors de la fàbrica gavanenca sota les ordres del Comitè d’Empresa l’any 1938 per protegir-se dels atacs dels avions durant la Guerra Civil.

Ambdues activitats tot i ser gratuïtes cal fer la reserva prèvia al telèfon 93 263 96 10, ja que les places són limitades