Visites guiades al Museu i al Refugi
Refugi antiaeri de la Rambla

El proper diumenge, 4 de desembre, els qui ho vulguin tindran l’oportunitat de visitar dos dels nostres equipaments culturals.

D’una banda, a les 10 hores, s’ha programat una visita guiada al Museu de Gavà, un equipament que data del 1978 i que s’estructura en tres grans eixos: la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni històric i natural de l’entorn, amb una dedicació especial als materials provinents de les mines prehistòriques.

L’exposició permanent, «Gavà, les veus del paisatge», explica el paisatge de la comarca i fa un recorregut per la història del territori a través de sis sales, abraçant des dels períodes geològics fins al present. S’hi poden veure objectes originals procedents dels jaciments de les Mines Prehistòriques i de la zona d’ancoratge d’època romana de les Sorres.

Entrada al Museu de Gavà

D’altra banda, a partir de les 11 hores, es podrà fer un itinerari pel Refugi antiaeri de la rambla, un un túnel de 124 metres de llargada que tenia un ramal que anava cap a les oficines de la Roca i que ocupa la part central de Rambla, des de l’estació del ferrocarril fins a la carretera de Santa Creu de Calafell. El van construir els mateixos treballadors de la fàbrica gavanenca sota les ordres del Comitè d’Empresa l’any 1938 per protegir-se dels atacs dels avions durant la Guerra Civil.

Ambdues activitats tot i ser gratuïtes cal fer la reserva prèvia al telèfon 93 263 96 10, ja que les places són limitades