Visites teatralitzades al Mercat de Pagès de Gavà
Visites teatralitzades al Mercat de Pagès de Gavà

Aquest proper dissabte, dissabte 24 de febrer, s’ha organitzat ina visita teatralitzada al Mercat de Pagès de Gavà. Les activitats, adreçades a grans i petits es faran a la Torre Lluc  en dos torns: un a les 11 hores i l’altre a les 11.30 hores. Els participants podran acompanyar La Masovera a comprar al Mercat i amb ella descobriran com funciona i quins productes hi podem trobar.

També hi haurà el taller infantil “Fem un hort” on s’ensenyarà a decorar un test i a plantar-hi una hortalissa.

El Mercat de Pagès és l’espai destinat a la venda directa de productes agraris de Gavà i del Parc Agrari del Baix Llobregat. A més del Mercat de Pagès de cada dimarts al parc de la Torre Lluch, de 9 a 14h, des de setembre de 2021, el Mercat  s’organitza tots els dissabtes al matí a la Plaça Major de 9 a 14 h, davant del Mercat del Centre.

La sostenibilitat, marca del Mercat de Pagès

Així doncs, el projecte del Mercat de Pagès de Gavà dona resposta:

  • Promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible · Agenda 2030.
  • Escurçar la distància i la cadena de distribució entre la terra i la taula, oferint a ciutadans i a productors un lloc de trobada i d’intercanvi on posar en pràctica un concepte-clau de moviments de referència internacionals com Slow Food.
  • Promoure l’alimentació i la gastronomia tradicional com a fets indissociables de la identitat, la cultura local i el respecte de l’entorn.
  • Recolzar aquella economia circular, local i de petita escala que té com a objectiu prioritzar qualitat i biodiversitat del producte, dignificació del treball i minimització dels impactes ambientals.
  • Contribuir a una bona educació alimentària basada en productes sostenibles i prendre consciència de la importància d’una alimentació diària sana per a la nostra salut.
  • Fomentar un espai de venda directa d’aquells productes excel·lents que no tenen cabuda a les cadenes convencionals de venda i distribució alimentària.
  • Dinamitzar un espai de la ciutat i al mateix temps dotar la comunitat d’un lloc de trobada i educació.
  • La necessitat de donar resposta a una reivindicació històrica del Mercat del Centre i generar complementarietat entre els diversos models comercials existents a la ciutat, comerços, mercat i productors agraris.