Wolf Group
Els dos fundadors de Wolf Group, Jaan Puusaag i Jaanus Paeväli, van segellar la placa inaugural amb poliuretà de la seva pròpia empresa (Imatge: cortesia Wolf Group)

“El 15 de maig de 2024 és un dia molt important per a Wolf Group perquè avui inaugurem aquesta nova fàbrica d’escumes de poliuretà en aerosol i som els primers a la península Ibèrica en aconseguir aquesta innovació”. Així ho ha proclamat Sergi Baqués, director general de Wolf Group Ibérico, en el decurs de la inauguració aquest matí a Gavà de la primera fàbrica a Espanya de poliuretà en aerosol. A aquesta inauguració hi han assistit el conseller d’Empresa i Treball en funcions de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i també per descomptat els dos fundadors de Wolf Group i membres del consell de direcció, Jaan Puusaag i Jaanus Paeväli.

Gemma Badia ha destacat que Wolf Group porta arrelada a Gavà ja 50 anys, però que, al mateix temps, “té un futur molt important al davant i, a més, generarà aquí llocs de treball que és el que interessa, ja que veïns de Gavà tindran l’oportunitat de venir aquí a treballar”. La batllessa ha destacat, tanmateix, que aquesta empresa representa “una iniciativa molt bona per a la ciutat perquè aposta per la sostenibilitat, pel medi ambient, es recolza molt en la tecnologia i en noves línies de productes, i per tant era molt important estar avui aquí mostrant el suport per part de la ciutat a una empresa que, d’altra banda, està molt ben integrada en les polítiques dels nostres polígons industrials”.

Wolf Group
Gemma Badia ha dirigit unes paraules als assistents

Roger Torrent ha dirigit també unes paraules a tots els assistents i els ha recordat que “Catalunya està en ple procés de reindustrialització, és a dir, en ple procés d’incrementar el pes de la indústria a la nostra economia i de fer que el que tradicionalment havia estat un motor industrial al sud d’Europa ho continuï sent amb les claus del segle XXI”. I quines són aquestes claus? “Una indústria moderna, sostenible, digitalitzada, que genera llocs de treball de qualitat, que es vincula a la innovació, associada al valor afegit i molt arrelada al territori i, per tant, compromesa amb el seu entorn”.

Jaan Puusag ha recordat que fa 10 anys Wolf Group va adquirir Olivé Química, amb 40 anys de trajectòria a Gavà, i que ara amb aquesta integració entre Olivé i Wolf “s’enceta el final del principi perquè ara s’acaba la fase d’inversió de l’empresa i ara ens trobem en una posició en la qual ens podem centrar en la fase de producció”. Puusaag ha destacat que el món “encara necessita productes físics produïts a prop dels països on vivim, no ens podem mudar a Internet per viure i encara necessitem els espais físics. I crec que el que fa el nostre grup produint materials segellants és ajudar a la construcció i als edificis a estalviar energia, i per això és pel que nosaltres existim”.

Baqués ha aprofundit en la relació entre Wolf Group i Gavà declarant-se “feliços ciutadans de Gavà” i assegurant sentir-se “encantats pel suport de l’alcaldessa i del seu equip que ens han facilitat el desenvolupament d’aquest projecte. Estem molt agraïts i ara el nostre deure és tornar el favor a aquesta ciutat amb nous llocs de feina”. Baqués ha recordat que des de Gavà es produiran més de 70 formulacions per servir escumes amb baix contingut en MDI a tots els països on opera Wolf Group, i aquest “és un repte molt important que assegura la viabilitat de la planta a Gavà”.

Wolf Group ha invertit 12 milions d’euros en aquesta nova nau que ocupa 10 hectàrees de terreny. La instal·lació generarà 50 nous llocs de treball, segons informa la companyia, molts d’ells inèdits a la península Ibèrica. Inicialment, fabricarà 5 milions d’unitats d’escumes en una línia de producció, però té capacitat per instal·lar una segona línia que els permetria arribar als 10 milions d’unitats.