Xarxa de Transició Escola-Treball
Badia, aquest matí en la reunió de la Xarxa de Transició Escola-Treball

Aquest matí s’ha tornat a reunir la Xarxa de Transició Escola-Treball de Gavà després de dos anys sense poder-ho fer a causa de la pandèmia. L’objectiu d’aquesta xarxa és dotar-se d’un espai de treball per coordinar accions que orientin i acompanyin als joves en les diverses transicions del món educatiu al laboral. Amb aquest objectiu principal, la xarxa aplega diferents actors dels dos món que van des de representants de centres de secundària i d’instituts fins al Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’hi ha atansat a aquesta reunió de la xarxa i ha destacat d’aquestes trobades la seva funció d’orientació: “Actualment el que interessa és sobretot poder orientar perquè després d’aquesta pandèmia ens ha arribat una crisis una mica forta no només en l’aspecte laboral, sinó també en un dels punts que hem estat parlant en la reunió d’avui, que és la motivació dels joves a l’hora de poder trobar feina i a l’hora també de tirar endavant amb la seva vida”.

Justament en aquesta línia Badia ha destacat el Punt d’Escolta Afectiva que s’ofereix a La casa Gran, i és que cal recordar que aquesta Xarxa “precisament està impulsada pel departament de joventut de l’Ajuntament perquè el que volem és orientar-nos justament cap els joves de Gavà, uns joves que han de passar aquest tràngol després de la pandèmia de tornar a agafar una vida normal, de tornar a tenir les seves prioritats molt marcades per definir quin és el camí cap el seu futur”.

Seguint aquesta línia, Badia no ha dubtat en qualificar les reunions d’aquesta xarxa com a “molt importants”, i a més considera que “s’han de fer amb una freqüència superior a la que ja es tenia abans de la pandèmia perquè aquestes experiències ens ajudaran a que els joves puguin tirar endavant i puguin tornar a re-enfocar l’orientació de la seva vida professional i del seu món laboral”.