Xerrada amb Tona Majó al Museu

L’antropòloga Tona Majó estarà aquest dijous a Gavà per guiar la conferència titulada “Els ossos ens parlen. L’activitat, que donarà inici a les 19.30 hores, s’encabeix dins l’exposició itinerant “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física” que fins el proper 4 de febrer es pot visitar al nostre Museu.

En aquesta xerrada taller, Majó ens permetrà endinsar-nos en l’antropologia física mitjançant una radiografia als esquelets dels habitants del poblat neolític de Gavà.

La mostra

L’exposició, recordem que està produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya amb la col·laboració de Diputació de Barcelona, i ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV, a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics, bàsicament de la Catalunya Central.

En ella es presenta un recull d’una cinquantena d’objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals, que s’exposen per mostrar com i quin tipus d’informació es pot obtenir a partir de les restes òssies.

Al llarg de la mostra s’explica com vivien i morien els pobladors de Catalunya de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física –la ciència que estudia les restes òssies– i la paleopatologia –la ciència que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat.