Xerrada sobre el present i futur de les pensions
Manuel Francisco Sandoval, portaveu de Marea Pensionista a Gavà

La sala d’actes del Museu acollirà, aquest divendres, a les 17.30 hores, una nova xerrada sobre el present i el futur de les pensions organitzada pel col·lectiu Marea Pensionista de Gavà. A la trobada, a més del portaveu d’aquest col·lectiu a nivell local, Manuel Francisco Sandoval, hi participarà el professor d’economia de la Universitat de Barcelona, Ramon Franquesa.

Durant la trobada, els assistents podran fer preguntes i desvetllar dubtes i és que segons explica Sandoval “la lluita, que vam iniciar fa 6 anys ha de seguir i reforçar-se, sobretot ara, que en poc temps, hi haurà diferents cites electorals, amb les generals del 28 d’abril, i les municipals i les europees del 26 de maig. És un calendari ampli i volem fer visible la nostra presència i als polítics”

El portaveu de Marea a Gavà creu que “durant aquests darrers mesos hem gaudit de diferents decrets llei que ens han afavorit, però encara queda molt camí per recórrer i cal seguir reivindicant. Ara no ho deixarem perquè la nostra pretensió és tenir representació en les institucions socials per poder defensar els nostres interessos”.

Marea exigeix una reforma integral del sistema de pensions, de tal manera que les prestacions no segueixin sent utilitzades com a a moneda d’intercanvi polític dels partits, passant a estar situades a Europa com un dret fonamental no guarniment, i recolzades pels Pressupostos. També demanen una millora substancial de les mateixes i una seriosa correcció en l’actual diferència de gènere, les dones cobren menys que els homes.