Xerrada sobre els hàbitats naturals de Gavà

L’Ajuntament de Gavà ha organitza una xerrada online, per aquest dijous on l’expert Jordi Carreras parlarà sobre els diferents hàbitats naturals de Gavà. El webinar, encabit en el feix d’activitats organitzades amb motiu del Dia del Medi Ambient, es farà per zoom, és obert a tothom i donarà inici a les 11 hores.

Carreras que és professors de la Universitat de Barcelona i especialista en botànica i micologia, ha explicat aquest matí, en el decurs d’una entrevista a Ràdio Gavà, que el nostre municipi “comptabilitza fins a 137 hàbitats diferents, la qual cosa, tenint en compte la superfície i en comparació amb l’abast total de Catalunya suposa una xifra molt important. Per tant parlem d’una biodiversitat molt rica”. Això, ha explicat, “té la seva raó de ser perquè Gavà esdevé un lloc on hi ha transicions notables amb les platges, les dunes, les zones humides o els conreus i després enfila la muntanya on hi el massís calcari amb el Garraf i espais on predomina el terreny vermellós, sòls diferents que comporten una vegetació pròpia”

Jordi Carreras ha recordat que, per encàrrec del consistori, “al 2018 es va fer un estudi cartogràfic que va permetre identificar, situar i avaluar en importància els diferents hàbitats”. Tot i això, assegura que “aquests evolucionen, creixen, disminueixen, desapareixen o n’apareixen de nous d’aquí la importància d’anar actualitzant els estudis”.

Carreras ha posat en valor el sistema dunar de la platja de Gavà el qual, “d’ençà de la seva restauració ha permès que s’hagin recuperat espècies desaparegudes a la zona”

Les persones interessades a seguir les explicacions del professor Carreras poden apuntar-se comunicacioambiental@gava.cat