Xerrada sobre les migracions causades pels canvis climàtics
Miguel Pajares. FOTO www.molletama.cat

Miguel Pajares visitarà aquest dijous Gavà per conduir una xerrada sobre els refugiats climàtics. Pajares és antropòleg especialista en el tema de migracions i parlarà de tots els temes relacionats amb el seu nou llibre titulat “Refugiats climàtics: un gran repte del S. XXI”, una radiografia sobre l’estat actual de les migracions obligades i causades pels canvi climàtic i les possibilitats d’abordar la problemàtica des de diferents àmbits, locals i globals.

Així, Pajares argumenta que “aquestes persones que fugen ja no busquen un país amb prosperitat econòmica, sinó un territori on poder viure en condicions mínimes compatibles amb la vida humana”. De fet, segons s’estima, n’hi haurà zones del Golf Pèrsic, en què les temperatures no permetran que hi puguin viure ésser humans.

Miguel Pajares, que és doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona, adverteix que “la convenció de Ginebra i els governs no reconeixen els refugiats climàtics, però s’han d’anomenar refugiats perquè són també víctimes de l’acció política com les persones que fugen de conflictes bèl·lics“ i fa una crida perquè ”l’emergència climàtica sigui una prioritat transversal en la gestió i organització de les polítiques públiques”.

L’activitat, encabida dins el programa del GavàMón, es farà a les 18.30 hores a la biblioteca Josep Soler Vidal. L’aforament és limitat i cal reservar l’entrada a b.gava.jsv@diba.cat o al telèfon 932639230