A les xerrades informatives s'informarà a les famílies de tot el procés de preinscripció escolar que comença el 23 de març
A les xerrades informatives s'informarà a les famílies de tot el procés de preinscripció escolar que comença el 23 de març

Coincidint amb el procés de preinscripció pel curs 2020-2021 i l’inici de les jornades de portes obertes als centres educatius s’ha posat en marxa la campanya “Escoles públiques de qualitat per a tothom” així com altres accions informatives. En aquest sentit es faran dues xerrades adreçades a les famílies els dilluns 9 i 16 de març a partir de les 18 hores, a la sala d’actes del la Biblioteca Josep Soler Vidal.

 “La finalitat d’aquestes dues xerrades és la d’informar a les famílies i acompanyar-les en el procés de preinscripció per explicar el calendari, la baremació, les zones, les llistes que es publiquen, com es gestiona la llista d’espera, les novetats que hi hagués, la documentació que necessiten presentar”, expliquen des del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Gavà . També es podran plantejar tots els dubtes que tinguin al respecte.

A les xerrades, continuen informant “no s’entra en matèria de centres educatius, els aconsellem que vagin a diferents escoles durant la jornada de portes obertes. També aprofitem per donar la sol·licitud de preinscripció (si es troba publicada al web de la Generalitat). També se’ls fa entrega d’un petit resum de tota la informació bàsica recollida de la Resolució”.

Per experiències d’anys anteriors “l’experiència és molt bona i ajuda a aclarir temors, preguntes freqüents que comparteixen moltes famílies, consells, etc”.

Del 23 de març a l’1 d’abril és el període de preinscripció escolar per al segon cicle d’educació infantil, d’educació primària i educació secundària obligatòria. Per a la resta d’etapes educatives encara no han sortit les dades.

A Gavà hi ha 6 escoles públiques, 3 instituts, un d’ells l’Institut Escola Gavà mar, 5 col·legis concertats, 2 privat, dos llars d’infants públiques, 7 privades i una escola municipal d’educació especial.