Xerrrada de Junts amb motiu del 25N
Un dels moments de la xerrada

La seu de Junts per Gavà va acollir, el passat divendres, una nova activitat encabida en el cicle de xerrades culturals encetades per la formació el passat mes d’octubre.

En aquesta ocasió, el tema sobre el qual es va reflexionar i debatre va ser el de la violència masclista, coincidint amb l’imminent commemoració del 25 de Novembre. L’encarregada de guiar la ponència va ser la diputada Aurora Madaula qui va precisa que “aquest assumpte té tanta gravetat que esdevindrà l’eix central de la segona edició del  ‘Parlament de les Dones,’ que se celebrarà aquest 24 de novembre, amb l’objectiu de consolidar complicitats amb el col·lectiu d’entitats de dones i facilitar la seva participació en l’agenda políticai, i on saprovarà una declaració amb mesures contra la violència que pateixen dones i nenes”.

Madaula va explicar que “sobretot preocupen les cada vegada més nombroses violències derivades del món virtual a internet amb noves i diverses formes d’assetjament envers les dones i un consum de pornografia sense control entre els joves, que prenen com a model relacions sexuals irreals amb situacions de vexacions”.

Segons la diputada “cal posar remei a tot això amb un treball diari, tot l’any, i posant en marxa una combinació de mesures, d’entre les quals són essencials les eines d’educació afectiva entre el joves i les accions sensibilització a tota la població per tal que tothom sigui conscient que hi ha moltes formes de violència en la societat i cal detectar-les per frenar-les”.

Alejandro Ortiz, mentre de l’Executiva de Junts per Gavà, també destacava “la importància de fer actes divulgatius com aquest, donat que, només a Cataluny,a en el que el que portem d’any hi han hagut 14 feminicidis, 13 dels quals comesos per parelles o exparelles i on en cap d’elles existia ordre de protecció”.