112 parades al I Flea Market de Gavà
112 parades al I Flea Market de Gavà

Gavà va celebrar amb força èxit la primera edició del Flea Market, o el que és el mateix, el nou mercat de segona mà o i de productes manufacturats amb materials reciclats. L’activitat va tenir lloc dissabte i va comptar amb un total de 112 parades que es van muntar a les zones de la Rambla, la plaça Batista i Roca i el Parc de la Torre Lluc.

El mercat va anar  acompanyat d’activitats dinamitzadores durant tota la jornada. Per exemple, al llarg de tot el dia hi va haver música ambient a càrrec d’un DJ instal·lat a la plaça de Jaume Perich. D’11:30 hores i fins les 13:30 hores es van fer tallers de cosmètica natural per a adults i tallers de reciclatge de joguines per a infants a càrrec de Zero Waste BCN. A la tarda, va arribar el Reparatruck, una furgoneta d’assessorament en reparació d’electrodomèstics, bicicletes, patinets, etc., de la mà de Solidança.

L’alcaldessa Raquel Sánchez, qui també va fer una passejada per aquest espai, va afalagar l’esperit d’aquesta activitat que “pretén promoure la reutilització donant una segona vida a objectes que tots tenim a casa i que ja no fem servir”.

Repartiment de kits de reciclatge

També en el context del mercat hi havia la carpa de reciclatge i difusió de la campanya “Més verda, més neta”, des d’on es van repartir kits de reciclatge, tal i com ja es va fer a priemrs de juny a la plaça Balmes, uns lots formats per bosses trio i els cubells i les bosses compostables per a la fracció orgànica.