Festa de la Música
Un moment de l'edició de 2019 de la Festa de la Música (Foto: Amics de la Música)

Arriba la 27ª edició de la Festa de la Música de Gavà. I arriba amb força després de dos anys en els que ha patit els efectes de la pandèmia: l’any 2020 es va haver de fer online, i l’any passat es va poder fer presencial però amb les restriccions del moment. Aquest 2022, per fi, es pot realitzar sense cap mena de limitació sanitària, i per tant es recupera el format de 2019.

L’entitat que organitza aquesta festa és Amics de la Música. El seu president, Adrià Perea, ens ha confirmat que “hi haurà un piano de cua a l’escenari del Parc de la Torre Lluc, i al llarg de tot el dia aniran passant musics que tocaran peces”. És important recalcar que poder pujar a l’escenari serà, aquest dia, una opció oberta a qualsevol persona, i per tant “tothom que vulgui, sigui quin sigui el seu nivell d’estudis musicals, podrà pujar i tocar uns 10 ó 15 minuts de música lliure, i si tot va bé tindrem música durant tot el dia”.

Ara mateix ja hi ha molta gent confirmada “de diversos estils, tenim gent que ve de la música clàssica, de moderna, popular, tradicional, etc., hi haurà molta varietat”. El piano de cua estarà a disposició de tothom, però “és un escenari obert i la gent pot pujar amb qualsevol instrument”.

Entre les confirmacions que pujaran a l’escenari, i que demostren la varietat musical que es podrà gaudir en aquesta Festa de la Música, hi ha “des de un parell de nois de 13 anys fins a la Coral Sellarés, passant per escoles de música com l’American Lake Music, l’Aula de Música Soler, o alumnes de la Carme Amat”.

Justament aquest és l’objectiu de la Festa de la Música, que, segons Perea, pretén que “la ciutadania tingui una oportunitat de pujar a un escenari fins i tot quan no té sovint aquesta oportunitat. Els professionals estan acostumats, però potser gent que està estudiant no té aquesta oportunitat, per això volem posar aquest escenari a disposició de tothom que vulgui tocar”.

Perea vol recordar, a més que “des de que es va fundar Amics de la Música fem aquesta festa, i és per tant la celebració més icònica de totes les que fem. Ens fa il·lusió que tothom pugui pujar a un escenari independentment del seu nivell d’estudis, trobo que aquesta és una molt bona iniciativa”.

La 27ª Festa de la Música de Gavà es celebrarà el dissabte 18 de juny a partir de les 10 del matí.