Cross
Una de les diverses sortides del Cross que es va celebrar ahir diumenge (Imatge: cortesia Club Atletisme Gavà)

Uns 450 atletes, segons fonts del Club Atletisme Gavà, van participar ahir al Bosc de La Sentiu en el XXIII Cross “Ciutat de Gavà”. L’esdeveniment s’ha mogut per primer cop de les seves dates tradicionals, que s’ubicaven al mig de la Festa Major d’Hivern del desembre, un canvi que Bernat Peso, president de l’entitat esportiva gavanenca, valora positivament: “La data va funcionar bastant bé tot i, en fer-ho a l’octubre, no va fer tant fred com altres anys i això ens va anar molt bé perquè sempre ajuda que no faci molt fred, els atletes no estan tan incòmodes tenint en compte que estan en un espai exterior i no condicionat per la pràctica de l’esport com és la muntanya”.

La participació no es va ressentir d’aquest canvi de data, i de fet “es va recuperar una mica de la de l’any passat, amb aproximadament una cinquantena més de participants”. Tot i això, Peso deixa clar que “només amb una edició amb la data canviada tampoc es pot valorar bé, hem de mirar-ho amb més anys de perspectiva. A més, ahir diumenge també coincidia amb altres competicions com per exemple una molt propera a Sant Just Desvern i va haver molts atletes que van optar per aquesta opció. Per tant, mai saps quina és la data bona i sempre esperes que la participació sigui la millor possible, així que valorarem si la data ha estat correcta”.

En qualsevol cas, la intenció sempre serà no coincidir amb la Festa Major d’Hivern de la ciutat ja que, “tot i que ho fèiem amb bona voluntat, per l’Ajuntament era molt complicat perquè els obligava a fer un sobreesforç en un moment en el que ja tenen una forta càrrega de treball. El canvi de dates a nosaltres també ens permet espaiar més en el temps les proves, així que en realitat a tots ens convenia”.

I això fins i tot tenint en compte que fer la prova a l’octubre i no al desembre també té algun desavantatge ja que “és a principis de temporada i el punt de preparació no és el mateix que al desembre, on sempre serà millor perquè els esportistes porten dos mesos de més entrenant”.

En definitiva, el Club Atletisme Gavà valora globalment de manera molt positiva el desenvolupament d’aquest XXIII Cross “Ciutat de Gavà”: “Es va notar que la gent tenia ganes de Cross i tot va funcionar com estava previst tret d’algun problema puntual com per exemple la no disponibilitat de les places d’aparcament que teníem previstes a la zona del cementiri degut a unes obres. Però va ser un problema menor ja que la gent va trobar finalment lloc on aparcar i la competició es va desenvolupar de manera correcta”.