47 dones han seguit la segona edició del programa “Dones per l’ocupació”

El programa “Dones per l’ocupació” ha atès al llarg de tot l’any 2018 a 47 dones. Són 4 més de les que s’havien marcat com objectiu els impulsors d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Gavà i Creu Roja, tot i que en total el programa ha arribat a atendre a 74 dones. De les 47 dones, 20 ja han trobat feina i, per tant, estan inserides dins del mercat laboral.

“Dones per l’ocupació” és una iniciativa que va començar l’1 de gener de 2018 i va acabar el 31 de desembre i que, per segon any consecutiu, s’ha portat a terme amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats de la dona en el mercat laboral. El Nou Espai Sant Jordi ha acollit aquest matí l’entrega de diplomes del programa que ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la presidenta de Creu Roja a Gavà, Castelldefels i Begues, Lidia Lanuza.

Raquel Sánchez s’ha mostrat “molt satisfeta per aquest projecte fantàstic” i pel funcionament del programa atès que “tot el suport que puguem fer per millorar l’ocupabilitat de les persones que estan en situació d’atur és una responsabilitat que tenim des de l’Ajuntament, i sobretot en el cas de col·lectius que són més vulnerables és on hem d’esmerçar tots els recursos”.

L’alcaldessa ha assegurat sentir-se “molt contenta de veure tantes dones empoderades creixent personal i professionalment”, i ha volgut recordar que “amb el nou Centre de Serveis a l’Ocupació que obrirem d’aquí a poques setmanes aconseguirem apropar al nucli urbà aquests serveis d’assessorament i formació de les persones que estan en situació d’atur”.

De la seva banda, Lidia Lanuza ha posat l’accent en que “han participat moltes dones amb moltes ganes d’aprendre i de treballar”, i també ha agraït la col·laboració de “diverses empreses que ens han ajudat molt i que han acollit a aquestes dones per fer practiques no laborables però amb una possible inserció posterior, i de fet moltes de les nostres dones s’han acabat inserint en el mercat laboral”.