5è Gran Premi de Marxa “Ciutat de Gavà”
El Club Atletisme Gavà organitza el 5è Gran Premi de Marxa “Ciutat de Gavà”

El Club Atletisme Gavà organitza el proper dissabte, 18 de març, el 5è Gran Premi de Marxa “Ciutat de Gavà”. La prova es va deixar de fer l’any 2020 a causa de la pandèmia, es va reprendre el 2021, però l’any passat no es va poder fer per problemes d’agenda. Enguany, per evitar precisament aquests problemes, “hem avançat al març una prova que solíem fer pels volts de maig”, ens confirma el president del Club Atletisme Gavà, Bernat Peso.

Es tracta d’una prova “consolidada” dins del calendari esportiu, i de fet, “com és la primera competició del calendari de marxa en pista, esperem que vinguin atletes que vulguin tenir una marca acreditada en aquesta disciplina de cara a la temporada que ara comença”.

Respecte a les distàncies, “com que és molt a principi de temporada i és en pista, les distàncies seran curtes i es faran, en funció de la categoria, curses de 1.000, 2.000, 3.000 metres i 5.000 metres, tant en homes com dones”. El club espera una participació “al voltant dels 120 atletes de totes les edats, des dels més petits que són els de Sub10 fins els Màsters que poden arribar fins els 70 anys”.

Aquesta prova és la primera de pista del calendari, segons ens explica Peso: “Ara és el moment en el que la marxa passa de la ruta a la pista. Encara hi ha alguna prova de pista coberta, però podríem dir que la marxa en pista comença a Gavà”. Per tant, pels atletes “és una primera presa de contacte amb la pista i és un escalfament de cara a la temporada, hi ha molts que acaben d’acabar la ruta i la primera pista que trepitgen és aquesta”.

El 5è Gran Premi de Marxa “Ciutat de Gavà” és una iniciativa de l’Escola i la Secció de Marxa del Club Atletisme Gavà, i es fa a l’Estadi Municipal La Bòbila amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà, la Federació Catalana d’Atletisme, i la Real Federación Española de Atletismo. La primera prova tindrà lloc a partir de les 10 del matí, i el club espera amb aquesta competició convertir a la ciutat de Gavà en un referent en totes les disciplines de l’atletisme, amb el millor nivell possible i on els infants del nostre club puguin practicar l’atletisme en qualsevol de les seves modalitats en les millors condicions possibles”.

El club destaca també que aquest esdeveniment s’afegeix a altres competicions pròpies que desenvolupen durant l’any, com el Cros “Ciutat de Gavà”, el Trofeu Promoció – Gran Premi Fira dels Espàrrecs, el Meeting de Veterans “Ciutat de Gavà” o el Criterium de Llançaments “Ciutat de Gavà”.