Meeting Màster
La Bòbila acull el proper 20 de maig el Vuitè Meeting Màster “Ciutat de Gavà” (Imatge d'arxiu)

El Club Atletisme Gavà organitza el proper dissabte, 20 de maig, el 8è Meeting Màster “Ciutat de Gavà”. La competició tindrà lloc a l’Estadi Municipal La Bòbila i la seva principal particularitat és que està adreçada a atletes majors de 35 anys, que són els que entren dins de les categories anomenades Màster.

Tal com ens explica Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, aquestes categories “s’organitzen en franges de 5 anys a partir dels 35 anys, i no hi ha límit per la part alta. De fet, un any vam tenir aquí competint en els 100 metres a un atleta de 95 anys, i fa dues edicions va haver-hi un intent de rècord del món de llançament de disc per un atleta de 80 anys”.

Les diverses proves que es faran, això sí, “estan adaptades per aquestes edats, ja que a mida que et fas més grans la competició es va adaptant. Per exemple, els atletes absoluts de llançament de pes llencen fins a 7 quilos, i a partir dels 50 anys aquest pes es va reduint per tal de poder fer la prova més assequible i evitar possibles lesions”.

Peso assegura que “és molt espectacular veure als atletes Màster competint en proves d’atletisme, i de fet hi ha el seu campionat d’Europa i campionat del món”. Amb aquest Meeting Màster, doncs, el club vol “promoure l’atletisme i l’esport de competició en general en aquestes edats sènior que no et permetran anar a uns Jocs Olímpics, però sí participar en els respectius campionats màster que hi ha arreu del món. Aquests campionats tenen les seves marques mínimes i, per tant, els que venen aquí a Gavà no venen a passar l’estona, per ells és un esport d’alt nivell”.

Per la característica d’edat d’aquestes categories Màsters “la Covid ha tingut una gran afectació, ja que va fer que molts d’ells no poguessin competir o que fins i tot pleguessin. L’atletisme Màster, com que anava destinat a població d’alt risc, es va aturar del tot automàticament amb la pandèmia, i ara és quan s’està recuperant”.

L’organització espera una assistència aproximada d’entre 250 i 300 atletes.