alumnes
Uns 800 alumnes d’instituts del Baix Llobregat participen a Gavà en l’11ª Jornada d’Atletisme

L’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà ha acollit aquest matí l’11ª Jornada d’Atletisme organitzada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB). Ha estat en realitat la primera de tres jornades consecutives, d’avui fins el divendres, en les que hi participaran uns 800 alumnes de primer i segon d’ESO de 13 instituts de la nostra comarca.

La jornada permet als alumnes d’aquests instituts fer un tastet de les diferents disciplines dins de l’atletisme. Cristina Lacayo, professora de l’escola Goar de Viladecans, destaca que d’aquesta manera “poden tenir una experiència a nivell d’atletisme, que és un esport difícil de practicar dins dels instituts, i després si hi ha sort i a algú li agrada el tastet que pugui apuntar-se i practicar-lo, en realitat la intenció és fomentar l’esport, no competir entre instituts, de fet no hi ha competició com a tal, sí que al final hi ha una prova de relleus però no hi ha guanyador, l’important és participar, que s’ho passin bé i que ho provin tot”.

En la jornada d’avui han pres part uns 350 alumnes de cinc instituts de la comarca. Dels cinc, un era de Gavà, l’Institut El Calamot, que participa en aquesta iniciativa des del primer any que es va portar a terme. D’El Calamot han participat avui 86 alumnes de primer d’ESO que tenen entre 12 i 13 anys. Joan Carles López, professor d’Educació física i Coordinador del Pla de l’Esport d’aquest centre educatiu, ha volgut destacar que, amb la participació en aquesta jornada, “els alumnes descobreixen que l’esport és fonamental per la seva educació, que l’objectiu no és la competició sinó la participació i conèixer gent, i també descobreixen que l’esport és obrir-se i és salut”.

El CEBLLOB és una entitat privada sense ànim de lucre creada l’any 1981 que té com a objectiu principal el foment, la promoció i l’organització de l’activitat física i esportiva en l’àmbit comarcal. El CEBLLOB, segons Lacayo, “ens dona la possibilitat als instituts de poder realitzar jornades esportives en diferents municipis de tot el Baix Llobregat, i això està molt bé perquè ens dona l’oportunitat als centres educatius de que els alumnes puguin practicar esports que dintre de l’escola, per instal·lacions o per materials, no poden realitzar, i l’atletisme n’és un exemple”.